Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

27ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Α.Κ.Μ.



Αριθ. Πρωτ.:41                                                                                                           Θεσσαλονίκη 17 Οκτωβρίου 2016


ΘΕΜΑ : « 270 Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας – Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας ».


                Στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016, στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το 27ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας με κεντρικό σύνθημα « Αγώνας διαρκείας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για μια Ελληνική Αστυνομία θεματοφύλακα αρχών και αξιών » .


                Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλής, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης, οι βουλευτές κ.κ. Βαρδάκης (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.), Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράσταση), Συντυχάκης (Κ.Κ.Ε.) και ο εκπρόσωπος του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μακαρώνας. Επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Τσουβάλας, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και συνδικαλιστικοί φορείς.


                Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, Ψαρογιάννης Ιωάννης, κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο σχέδιο του νέου μισθολογίου που αναμένεται και τόνισε την αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχειρίσεως των Αστυνομικών, την οποία οφείλει να σεβαστεί η Κυβέρνηση, κάτι το οποίο πηγάζει από την ιδιαίτερη σημασία της -εκ του Συντάγματος-αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση, που δεν τηρηθεί ο σεβασμός σ’ αυτή την αρχή, ανέφερε ότι υπό την καθοδήγηση των νομικών συμβούλων θα πρέπει να εξεταστεί και να ασκηθεί το δικαίωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη. Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα και στο ρόλο, που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία, έκανε λόγο για τα περιστατικά βίας, τις συμπλοκές και στις αλληλοεπιθέσεις μεταναστών, διαφόρων εθνοτήτων, που σημειώνονται εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας και στα οποία καλούνται να επεμβαίνουν οι συνάδελφοι, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα κρούσματα ηπατίτιδας Α, που παρουσιάστηκαν στις δομές φιλοξενίας. Τα όσα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν, τόνισε χαρακτηριστικά, είναι « απόρροια μίας πολιτικής βούλησης και μίας κυβερνητικής αδυναμίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος », προτείνοντας την όποια ανάθεση καθηκόντων, που αφορά τα κέντρα φιλοξενίας, να παραχωρηθεί στις Ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.


                Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Ένωσής μας, το χαιρετισμό του και αναφερόμενος στην παρουσίαση του σχεδίου της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να γίνουν πιο ριζοσπαστικές αλλαγές, που να εξασφαλίζουν καλύτερα τις προϋποθέσεις για μία επιτυχημένη ανασύσταση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ένωσή μας θα συνεχίσει την προσπάθειά της, προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να προβάλλει και να καθιστά γνωστά τα προβλήματα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας.


                Οι εργασίες του συνεδρίου της ομοσπονδίας, για την οργάνωση του οποίου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών, ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των συνέδρων για τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και αφορούν τόσο τα εργασιακά, οικονομικά, όσο και αυτά που έχουν σχέση με την λειτουργία των Υπηρεσιών. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας, για τη λειτουργία διακομματικής επιτροπής, για την υποχρεωτική παρουσία δυο αξιωματικών ανά υπηρεσία, για τις ώρες εργασίες, τις ημερήσιες αναπαύσεις, για την ανωτατοποίηση, συνολικά, της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και για την καλύτερη και οργανωμένη έκφραση των προβλημάτων των Ανθυπαστυνόμων, η οποία, όπως υιοθετήθηκε, θα λάβει τη μορφή συμμετοχής, αρχικά μέσω εκπροσώπου, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ομοσπονδίας.


                Η Ένωσή μας συμμετείχε στις εργασίες του 27ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, δια των αντιπροσώπων της.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Πρόεδρος


ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.


Γεν. Γραμματέας


ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛ.


 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Προσφορά των super market " ΚΡΗΤΙΚΟΣ " για τα μέλη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Τρόπος παραλαβής εκπτωτικών καρτών

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Κοινή συνάντηση της Ένωσής μας και της Ε.Α.Υ.Θ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network