Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Ένωσή μας στα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αριθμ. πρωτ.:   152/2023                                     Θεσσαλονίκη 2 Δεκεμβρίου 2023


Θέμα: «Η Ένωσή μας στα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης».

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου «Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων - Τεκμηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας» από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνου Λογοθέτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Ένωσή μας έχει την χαρά και την τιμή να αποτελεί έναν εκ των συντελεστών οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του εν λόγω εκθεσιακού χώρου, ο οποίος θα κοσμεί πλέον το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα η Ένωσή μας, μετά τον μεγαλύτερο χορηγό, ήτοι την τράπεζα Eurobank, συμμετείχε με την εξασφάλιση κρυστάλλινης προθήκης εκθεμάτων, χρηματικής αξίας περί τα 2.500 ευρώ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε σύσσωμο το προεδρείο μας, ενώ η Ένωσή μας τιμήθηκε για την προσφορά της στην υλοποίησή του, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα η οποία απονεμήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μάνο Λογοθέτη στον πρόεδρο της Ένωσής μας κ. Ιωάννη Ψαρογιάννη.

Στον εν λόγω εκθεσιακό χώρο παρουσιάζεται η ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ίδρυση της, ως Ελληνική Χωροφυλακή, το 1833 μέχρι το 1984, όπου μετονομάστηκε σε Ελληνική Αστυνομία, από την ενοποίηση των Σωμάτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά ιστορικά έγγραφα, μετάλλια, ξίφη και όπλα, που έφεραν στη στολή τους π.χ. οι Κρήτες Χωροφύλακες ή οι Σάμιοι Χωροφύλακες, καθώς επίσης και στολές όπως την πρώτη στολή από την 1η σειρά γυναικών, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Χωροφυλακής το 1972.

Για το Προεδρείο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Πολίτης Ιωάννης

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στα στελέχη των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας-ΧορτιάτηΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network