Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αρ. Πρωτ.: 99/2022                                         Θεσσαλονίκη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Θέμα: «Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης» 

Η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους Αξιωματικούς και τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οι οποίοι, παρά τις ελλείψεις και την απασχόληση τους σε αλλότρια καθήκοντα, κατάφεραν να συλλάβουν επ' αυτοφώρω δύο αλλοδαπούς βουλγαρικής καταγωγής, μέλη σπείρας, που χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο skimming για να υποκλέπτουν στοιχεία καρτών. Η επιτυχία αυτή καταδεικνύει για άλλη μια φορά τον υπηρεσιακό ζήλο και την αποτελεσματικότητα των συναδέλφων μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Ευόσμου κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, απάτης με υπολογιστή σε βαθμό κακουργήματος, παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και παράβασης του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι ανωτέρω είχαν σκοπό την υποκλοπή δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων. Αρχικά, τοποθετούσαν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ATM καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο πάνω πλαστικό περίβλημα του για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (SKIMMING).

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των συναδέλφων μας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου, οι δυο Βούλγαροι είχαν τοποθετήσει τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ATM τραπεζικών υποκαταστημάτων σε περιοχές της Νεάπολης, του Ευόσμου και στη Χαριλάου υποκλέπτοντας με τον τρόπο αυτό δεδομένα τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών, εγκαίρως ακυρωθεισών, με την αποτραπείσα ζημία να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ, προστατεύοντας μεγάλο αριθμό κατόχων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων. 

Για το Προεδρείο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Τουλκερίδης Γεώργιος

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος


 


 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Ανακοίνωση της Ένωσής μας για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Φιλόθεου

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας

Δωρεάν Ετήσιες Συνδρομές στη ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ για τα μέλη της Ένωσής μαςΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network