Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας.

Αριθμ.Πρωτ.: 75/2019     Θεσσαλονίκη 25 Σεπτεμβρίου 2019     

 


ΘΕΜΑ : «Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας»


Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2019, η Ένωσή μας, εκπροσωπούμενη από το Προεδρείο της, πιστή στις δεσμεύσεις της για αμεσότερη και δια ζώσης επικοινωνία με τα μέλη της, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, Α/Δ κο Περδικάτση Πέτρο, καθώς και με λοιπούς Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους του νομού.  


Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι η νέα διοίκηση προχώρησε στην επίλυση υπηρεσιακών προβλημάτων, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των συναδέλφων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Για τα εν λόγω ζητήματα, το προεδρείο μας είχε προβεί σε επανειλημμένες καταγγελίες σε βάρος της απελθούσας διοίκησης. Ειδικότερα, αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της πρωινής αναφοράς των Διοικητών Υπηρεσιών, θέτοντας ερωτηματικά αναφορικά με το κατά πόσο υφίστατο εναρμόνιση με τις διατάξεις περί του ωραρίου. Επίσης, καταργήθηκε το σχέδιο εμφανούς Αστυνόμευσης (Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.) γεγονός, που οδήγησε στην εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα μέσω ενός νέου σχεδίου δράσης, που εκπονήθηκε, αποτυπώθηκαν ικανοποιητικότερα αποτελέσματα, όσον αφορά την αστυνόμευση και τους προς επίτευξη στόχους.


Επιπρόσθετα κατόπιν αιτήματος, που θέσαμε στη συνάντηση μας, η νέα διοίκηση δεσμεύτηκε για τη διακοπή της περαιτέρω άσκοπης αλληλογραφίας (πέραν της προβλεπόμενης διαδικασίας), που αφορούσε την τυχόν νυχτερινή απασχόληση των Αξιωματικών και είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα διοίκηση.(ομοίως είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν από την ένωση μας)


Πέραν των γενικότερων ζητημάτων, δηλαδή την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και την ανάγκη για ανανέωση του στόλου των περιπολικών οχημάτων, προβλήθηκε και η ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας, που εφαρμόζεται για την προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης), μέσω προκήρυξης μειοδοτικών διαγωνισμών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και τα τελευταία έτη, που εφαρμόζεται, όταν αυτή ολοκληρώνεται βρισκόμαστε ήδη  στο μέσον της χειμερινής περιόδου. Η Πρόταση είναι να εξεταστεί η δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, μέσω των στρατιωτικών μονάδων, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, ενώ για τη μεταφορά να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υπηρεσιακά οχήματα. Περαιτέρω προτάσεις όπως αυτές, που αφορούν τη μείωση της γραφειοκρατίας (διαδικασία που αφορά την μετακίνηση του προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός της έδρας), αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα επεξεργαστούν και θα κατατεθούν αρμοδίως από την Ένωσή μας.   


Το Προεδρείο της Ένωσής μας θα συνεχίσει, εκ του θεσμικού του ρόλου, τις ουσιαστικές  επισκέψεις με στόχο τη βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των μελών μας, με σεβασμό και υπευθυνότητα έναντι των συναδέλφων μας.  


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος


ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την εκλογική αποζημίωση των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και παράδοση πολυμηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας που εξασφάλισε η Ένωση, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς – Παράδοση επαγγελματικών επίπλων γραφείουΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network