Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα τις διατάξεις του Ν. 4387/16



Με μεγάλη προσέλευση και ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, που διοργάνωσε η Ένωσή μας, στις 31/05/2016, με ομιλητές τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα και τον τμηματάρχη του Τμήματος Αποδοχών και Ασφάλισης της Δ/νσης Οικονομικών του Α.Ε.Α. κ. Κων/νο Πλατιά. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Oι Διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού & Συνταξιοδοτικού νόμου 4387/16, καθώς και οι αλλαγές, που επιφέρουν στον κλάδο μας». Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Θ., παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Αστ. Δ/ντης Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος.
Οι δύο ομιλητές, ανέλυσαν εμπεριστατωμένα το θέμα και με συγκεκριμένα παραδείγματα παρουσίασαν την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων στους ενστόλους. Ο κ. Πλατιάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι κατΆ ουσία, με το νέο νόμο, δε θίγονται τα έτη, αλλά μεταβάλλεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης. Η κύρια σύνταξη θα υπολογίζεται σε εθνική και ανταποδοτική, με τη μεν πρώτη να ορίζεται στο ποσό των 384 ευρώ, τη δε δεύτερη να προκύπτει από τις συντάξιμες αποδοχές, το χρόνο ασφάλισης και τα κατΆ έτος ποσοστά αναπλήρωσης. Ως προς το εφάπαξ βοήθημα, τόνισε ότι ο νέος νόμος θίγει λιγότερο αυτούς που συγκεντρώνουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης έως την 31/12/14, σε σχέση με αυτούς που πρόκειται να εξέλθουν του σώματος, μετά την καταληκτική ημερομηνία και απαιτούνται αρκετά χρόνια, καθώς στη δεύτερη αυτή περίπτωση για τον υπολογισμό του ποσού εισάγεται νέος μαθηματικός τύπος. Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. Κατσιαμάκας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ένα άδικο Ασφαλιστικό σύστημα που εισάγει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μία πρωτοφανή θεωρία «παλαιού» και «νέου» ασφαλισμένου. Παράλληλα, τόνισε τις προσπάθειες, που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η ομοσπονδία, για την αλλαγή στη δομή του νομοσχεδίου, ενώ αναφέρθηκε και στις δύο αλλαγές που επήλθαν την τελευταία στιγμή, μετά από πολλές διαβουλεύσεις, προς όφελος των ασφαλισμένων ( Συντάξεις χηρείας και υπολογισμός του τρόπου σύνταξης, με το προηγούμενο καθεστώς, για όσους εξήλθαν το αΆ εξάμηνο του 2016 ). Επίσης, ο κ. Κατσιαμάκας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το νέο βαθμολόγιο που προωθείται, αυτήν την περίοδο, από την αρμόδια επιτροπή, καθώς και για τη θεσμοθέτηση της «παράλληλης» επετηρίδας για ορισμένες «σειρές» Αξιωματικών.
Επίσης, στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο ΑΆ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Μπαρμπούτης Αριστείδης, ο ΓΆ Αντιπρόεδρος αυτής, κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων. Από τον κ. Αναστάσιο Δραγουδάκη, ως συμμετέχων στην αρμόδια επιτροπή, πραγματοποιήθηκε μία σύντομη ενημέρωση για το θέμα της αξιολόγησης των Αξιωματικών και την αναμόρφωση του σχετικού εντύπου, που προωθείται αυτήν την περίοδο.
Η ενημερωτική εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες προς τους ομιλητές και με αντίστοιχες από μέρους τους απαντήσεις.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Πρόεδρος
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.
Γεν. Γραμματέας
ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλ.



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network