Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση.

Αριθμ. πρωτ.:   19/2024                                    Θεσσαλονίκη 17 Ιανουαρίου 2024


Θέμα: «Συγχαρητήρια ανακοίνωση».


Η Ένωσή μας συγχαίρει την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ριζικές αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν επεδείχθη κανένας δισταγμός και έλαβε χώρα, στο βωμό της ασφάλειας της κοινωνίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Σώματος, η (τολμηρή) αλλαγή για δεύτερη φορά (μόλις σε λίγους μήνες) τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας. Άξιο αναφοράς ότι δεν επεδείχθη δισταγμός για τυχόν πολιτικό κόστος. Απεναντίας, με αποκλειστικό γνώμονα την αποτελεσματικότητα της δράσης και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, προέβη στη θαρραλέα αυτή απόφαση σύγκλησης, εκ νέου, του ΚΥΣΕΑ για την κρίση και απομάκρυνση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

Επικροτούμε το ως άνω σκεπτικό και τις εν λόγω ενέργειες, καθώς, ως Αξιωματικοί, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν μία κατάσταση δεν αποδίδει ή δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, η μόνη επιλογή είναι η αλλαγή σε βάθος (χωρίς φόβο και δισταγμό), επιδεικνύοντας την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και τόλμη και όχι το ρετουσάρισμα με γνώμονα την επικοινωνιακή διαχείριση και μόνο, ήτοι για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την πολυπόθητη αποτελεσματικότητα! 

Η επιλογή του κ. Δημητρίου Μάλλιου ως Αρχηγού, ενός καταρτισμένου και επιτυχημένου Αξιωματικού, αποτελεί δείγμα της επιθυμίας αυτής για αλλαγή και στόχευσης στη βελτίωση της λειτουργίας του Σώματος.

Όσο για τον κ. Χρήστο Μπουλούμπαση, με τον οποίο έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνυπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια, δέον να τονιστεί ότι πρόκειται για έναν έμπειρο, εξαίρετο και αγαπητό στο προσωπικό Αξιωματικό, ο οποίος διακρίνεται για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, έχοντας το προτέρημα να ακούει και να συνδιαλέγεται πριν πράξει, λειτουργώντας πάντοτε με ήρεμη σκέψη.

Ευχόμαστε στους νέους Αντιστράτηγους να έχουνε μία γόνιμη και δημιουργική θητεία γεμάτη δύναμη και υγεία στα νέα τους καθήκοντα, στη δύσκολη, για το Σώμα, χρονική συγκυρία.

 

Το Προεδρείο της Ένωσης

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Πολίτης Ιωάννης

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την εκλογική αποζημίωση των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου

Δωρεάν Ετήσιες Συνδρομές στη ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ για τα μέλη της Ένωσής μας

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς – Παράδοση επαγγελματικών επίπλων γραφείουΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network