Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανθυπαστυνόμος... ένας βαθμός με ιστορία!



.




Αριθμ. πρωτ.:   57/2023                                     Θεσσαλονίκη 16 Μαΐου 2023


Θέμα: «Ανθυπαστυνόμος... ένας βαθμός με ιστορία!».

Η Ένωσή μας τις τελευταίες ημέρες έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από μέλη μας - Ανθυπαστυνόμους, οι οποίοι, κατόπιν της υπ´αριθ. 3560/23/950894 από 10/05/2023 διαταγή της ΓΑΔΘ με θέμα: “Βουλευτικές Εκλογές της 21/05/2023 - Μέτρα τάξης - φύλαξη εκλογικών τμημάτων”, διατάσσονται προς εκτέλεση υπηρεσίας «σκοπού» εκλογικών τμημάτων, καθήκοντα που όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις σχετικές κείμενες διατάξεις, δεν προβλέπεται, σε καμία περίπτωση, να εκτελούν στο φέροντα βαθμό τους.

Η Ένωσή μας, άμεσα ανταποκρίθηκε  πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Μπουλούμπαση Χρήστο, στον οποίο, αφού έθιξε το προαναφερόμενο ζήτημα, με έκπληξη ενημερώθηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από το αντίστοιχο επιτελικό τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού, ότι, δυστυχώς, η παρατακτή δύναμη υπολείπεται κατά πολύ της αναγκαίας δύναμης προσωπικού που απαιτείται για την κάλυψη της φύλαξης των εκλογικών τμημάτων. Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε ότι ενώ για την κάλυψη της φύλαξης των εκλογικών τμημάτων απαιτείται δύναμη προσωπικού 739 αστυνομικών, η παρατακτή δύναμη είναι μόλις 703 αστυνομικοί συμπεριλαμβανομένων των Ανθυπαστυνόμων!

Το συγκεκριμένο ανακύπτον ζήτημα είναι απόρροια λειψανδρίας σε νεότερο (τόσο ηλικιακά όσο και βαθμολογικά) αστυνομικό προσωπικό, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και που πολλάκις έχουμε ως Ένωση επισημάνει σε συναντήσεις μας τόσο με υπηρεσιακούς όσο και με πολιτικούς παράγοντες.

Η Ένωσή μας, με την παρούσα ανακοίνωση καλεί την πολιτεία (φυσική και πολιτική ηγεσία), επειγόντως να δώσει λύση στο πρόβλημα που εδώ και καιρό έχει προμηνυθεί, αλλά πλέον είναι υπαρκτό. 

Διαμηνύει, επίσης, προς κάθε κατεύθυνση, με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας -Ανθυπαστυνόμων, ότι δεν θα δεχτούμε την εύκολη λύση αλλαγής του καθηκοντολογίου στον εν λόγω βαθμό, ήτοι να τίθενται και σε καθήκοντα «σκοπού», καθώς μία τέτοια κίνηση θα θεωρηθεί, αφενός εμπαιγμός εις βάρος όλων των συναδέλφων μας - Ανθυπαστυνόμων και αφετέρου απαξίωση του ίδιου του φέροντος βαθμού τους. 

Ολοκληρώνοντας, επισημαίνεται ότι για την Ένωσή μας, το συγκεκριμένο ανακύπτον ζήτημα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και θα παρακολουθείται στενά. 

Για το Προεδρείο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Πολίτης Ιωάννης

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Εξασφάλιση αριθμού προσκλήσεων ελεύθερης εισόδου στην 87η ΔΕΘ για τα μέλη της Ένωσής μας

Ορκωμοσία νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β΄ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), εκπαιδευτικού έτους 2015-2016

Ενότητα στο Συνδικαλιστικό Αστυνομικό Κίνημα







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network