Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσής μας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κύριο Κωνσταντίνο Σκούμα



.

Αρ. Πρωτ.: 19/2023                                                 Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2023

Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, κ. Κωνσταντίνο Σκούμα

Κοιν.: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

           2) Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο

           3) Τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου

Θέμα: «Μη πραγματοποίηση μεταγωγών κρατουμένων από τις Υπηρεσίες Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης Θεσσαλονίκης και Αθηνών προς τα αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις Δικαστικές Αρχές»

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

Με την παρούσα επιστολή, η Ένωσή μας επιθυμεί να θίξει το ζήτημα της μη πραγματοποίησης μεταγωγών κρατουμένων από τις Υπηρεσίες Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης Θεσσαλονίκης και Αθηνών προς τα αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις Δικαστικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ έχει συσταθεί από το 1999 η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.), με αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων, τη συνοδεία καταδίκων και υποδίκων προς ανάκριση, εμφάνιση σε δικαστήριο και ιατρική εξέταση, το έργο των μεταγωγών των κρατουμένων των Καταστημάτων Κράτησης σε Θεσσαλονίκη και Αττική, συνεχίζεται να ασκείται από τις Υπηρεσίες Μεταγωγών της Αστυνομίας.

Ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, δινόταν συνεχώς με νομοθετήματα, παράταση στην "προσωρινή" άσκηση των άνωθεν καθηκόντων από τις υπηρεσίες Μεταγωγών, έκτοτε η συνέχιση του έργου αυτού καθίσταται μετέωρη. Άλλωστε η πάροδος τόσο πολλών "μεταβατικών" ετών, συντελεί στη μη εκπλήρωση της αποστολής της Υπηρεσίας αυτής (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.), η οποία διαθέτει ένστολο - ένοπλο προσωπικό, το οποίο μάλιστα λαμβάνει επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για την εκπλήρωση της αποστολής της.

Είναι γεγονός ότι ένεκα της καθημερινής ενίσχυσης των Υπηρεσιών Μεταγωγών με προσωπικό εκ των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Αττικής, για την πραγματοποίηση των μεταγωγών αυτών, τα ίδια τα Α.Τ. στερούνται προσωπικού, το οποίο θα διατίθετο προς αστυνόμευση της αντίστοιχης δημοτικής ενότητας. 

Επειδή οι αριθμοί αποτυπώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα, μόνο το πρώτο 6μηνο του προηγούμενου έτους, πραγματοποιήθηκαν από την Υ.Μ.Δ.Θ. 620 μεταγωγές κρατουμένων Καταστημάτων Κράτησης σε νοσοκομεία της Π.Ε. Θεσ/νίκης και 103 μεταγωγές κρατουμένων Κ.Κ. στα δικαστήρια.  

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των αστυνομικών δυνάμεων από τα καθήκοντα αυτά, παύοντας την καθημερινή ενίσχυση - μετακίνηση των συναδέλφων μας από τα Α.Τ., επανερχόμενοι στην αστυνόμευση των αντίστοιχων τομέων τους.

Μετά τιμής το Προεδρείο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Τουλκερίδης Γεώργιος

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network