Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Αριθμ. πρωτ.:   18/2023                                     Θεσσαλονίκη 10 Μαρτίου 2023

Θέμα: «Επίσκεψη της Ένωσής μας στις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης». 

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσής μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης (Υ.Μ.Δ.Θ.), όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη της Ένωσης και να συναντηθούν με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, Α/Υ κ. ΣΩΚΟ Νικόλαο.

Ο κύριος Διευθυντής έλαβε τα συγχαρητήρια του Προεδρείου για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, γίναμε γνώστες ότι λαμβάνει χώρα το κάτωθι παράλογο με την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.

-Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ έχει συσταθεί από το 1999 η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.), με αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων, τη συνοδεία καταδίκων και υποδίκων προς ανάκριση, εμφάνιση σε δικαστήριο και ιατρική εξέταση, το έργο των μεταγωγών των κρατουμένων των Καταστημάτων Κράτησης σε Θεσσαλονίκη και Αττική, συνεχίζεται να ασκείται από τις Υπηρεσίες Μεταγωγών της Αστυνομίας.

-Ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, δινόταν συνεχώς με νομοθετήματα, παράταση στην "προσωρινή" άσκηση των άνωθεν καθηκόντων από τις υπηρεσίες Μεταγωγών, έκτοτε η συνέχιση του έργου αυτού καθίσταται μετέωρη. Άλλωστε η πάροδος τόσο πολλών "μεταβατικών" ετών, συντελεί στη μη εκπλήρωση της αποστολής της Υπηρεσίας αυτής (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.), η οποία διαθέτει ένστολο - ένοπλο προσωπικό, το οποίο μάλιστα λαμβάνει επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για την εκπλήρωση της αποστολής της.

-Είναι γεγονός ότι ένεκα της καθημερινής ενίσχυσης των Υπηρεσιών Μεταγωγών με προσωπικό εκ των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Αττικής, για την πραγματοποίηση των μεταγωγών αυτών, τα ίδια τα Α.Τ. στερούνται προσωπικού, το οποίο θα διατίθετο προς αστυνόμευση της αντίστοιχης δημοτικής ενότητας.

-Επειδή οι αριθμοί αποτυπώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα, μόνο το πρώτο 6μηνο του προηγούμενου έτους, πραγματοποιήθηκαν από την Υ.Μ.Δ.Θ. 620 μεταγωγές κρατουμένων Καταστημάτων Κράτησης σε νοσοκομεία της Π.Ε. Θεσ/νίκης και 103 μεταγωγές κρατουμένων Κ.Κ. στα δικαστήρια. 

Για όλους τους άνωθεν λόγους, η Ένωσή μας ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να συνδράμει με ενέργειες προς το Αρχηγείο, το Υπουργείο και όπου αλλού χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των αστυνομικών δυνάμεων από τα καθήκοντα αυτά, παύοντας την καθημερινή ενίσχυση - μετακίνηση των συναδέλφων μας από τα Α.Τ., επανερχόμενοι στην αστυνόμευση των αντίστοιχων τομέων τους. 

Για το Προεδρείο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Τουλκερίδης Γεώργιος

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Στην Καλαμάτα το Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Η Ένωσή μας στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Παράδοση διαγνωστικών τεστΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network