Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοινή συνάντηση της Ένωσής μας και της Ε.Α.Υ.Θ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ.

Αρ. Πρωτ.: 110/2022                                         Θεσσαλονίκη, 4 Νοεμβρίου 2022

Θέμα: «Κοινή συνάντηση της Ένωσής μας και της Ε.Α.Υ.Θ.  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ».  

Πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Προεδρείων της Ένωσής μας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η εφαρμογή της Δικαστικής Αστυνομίαςκαι το τι αρμοδιότητες θα έχει. Όπως μας ενημέρωσε ο κος Υπουργός, η ίδρυση του συγκεκριμένου Νόμου θα συμβάλει στην απεμπλοκή των Αστυνομικών Δυνάμεων  από τις επιδόσεις εγγράφων καθώς επίσης και από την φύλαξη των Δικαστικών Μεγάρων. Προτάσεις οι οποίες είχαν κατατεθεί και από την Π.Ο.Α.ΣΥ τόσο στις επιτροπές όσο και σε δια ζώσης συναντήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο.

Η απαλλαγή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα, θα έχει θετική επίδραση στην ενίσχυση των περιπολιών και κατ’ επέκταση  στη Δημόσια Ασφάλεια.

Τέθηκε στον κο Υπουργό, το ζήτημα των τηλεδίκων, όπου, όπως μας ανέφερε το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι έτοιμο και σύντομα θα γίνει παρουσίαση αυτού.

Εν συνεχεία τα δύο Προεδρεία, έθεσαν το ζήτημα των παρεπόμενων ποινών που προβλέπονται  για κατηγορούμενους για τα αδικήματα περί Αθλητικής Βίας και οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων.

Σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει διαπιστωθεί από τα Νομικά Τμήματα των Ενώσεών μας, αποτελεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί οδηγοί των περιπολικών και των δίκυκλων οι οποίοι εμπλέκονται σε τροχαίο με τραυματισμό, διώκονται ποινικά αυτεπαγγέλτως, παρά το γεγονός ότι οι παθόντες δεν επιθυμούν την ποινική τους δίωξη, αφου οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες οδηγοί .

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα που έχει κατατεθεί και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, είναι η αυστηροποίηση των ποινών για επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών Δυνάμεων εν ώρα Υπηρεσίας.

Τέλος, τονίσαμε την αναγκαιότητα περιορισμού της ποινικής συνδιαλλαγής μεταξύ των δραστών και θυμάτων, σε περιπτώσεις που οι δράστες υποκύπτουν στα ίδια αδικήματα πάνω από μία φορά.

Ο κος Υπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας, και ελπίζουμε στην υιοθέτηση αυτών, οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλουν δραστικά στον περιορισμό των επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα εναντίον των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενώ θα βελτιώσουν και τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων μας.

 

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Ο Πρόεδρος Ε.Α.Κ.Μ                      Ο Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Ψαρογιάννης Ιωάννης                    Τσαϊρίδης Θεόδωρος


 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στα στελέχη των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας-ΧορτιάτηΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network