Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιστολή της Ε.Α.Κ.Μ. για την καθαριότητα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες



Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2016
Αριθ. Πρωτ. : 1/2016
ΠΡΟΣ: Προϊστάμενο Α.Ε.Α./ΚΟΥΠ/Δ.ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜ.

ΘΕΜΑ : ‘’ Καθαριότητα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες ‘’
Κ. Υποστράτηγε,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να θίξουμε ένα θέμα που απασχολεί τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιφέρειας μας καθώς και ολόκληρης της Χώρας και το οποίο αφορά την καθαριότητα των κτηρίων. Οι συμβάσεις με τα συνεργεία καθαρισμού έχουν λήξει από την 31η Δεκεμβρίου του έτους 2015. Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε η επίλυση αυτού του θέματος θα καθυστερήσει καθόσον είναι σε εξέλιξη ένας δαιδαλώδης διαγωνισμός, ο οποίος αφορά τον καθαρισμό των κτηρίων στα οποία στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, για τα έτη 2016 , 2017 και 2018. Ο διαγωνισμός αυτός, βάση των έως μέχρι σήμερα ισχυόντων ημερομηνιών – προθεσμιών, θα περατωθεί σε όχι λιγότερο από τρεις έως τέσσερις μήνες, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις από την πλευρά των ιδιωτών. Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά την λήξη του έτους 2015, κατατέθηκε έγγραφο προς την Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για μονομερή παράταση της συμβάσεως, για χρονικό διάστημα τριών (03) μηνών, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
‘Όλα τα παραπάνω είναι ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό είτε από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ διαφόρων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, είτε από ανακοινώσεις των κατά τόπους Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων. Επίσης, είναι γνωστό ότι η διατήρηση των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε καλή κατάσταση οφείλεται στη φιλοτιμία και στην προσφορά των Αστυνομικών από το υστέρημα τους.
Ωστόσο, έκπληξη μας προκάλεσαν τα όσα αναγράφονται στο ΦΕΚ Α184 της 30-12-2015 (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), το οποίο γνωστοποιήθηκε προσφάτως και συγκεκριμένα το άρθρο 12 , στο οποίο αναφέρεται ότι ‘’ για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, και των ΟΤΑ, και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις, και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως τις 31.12.2015, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης’’ . Κοινώς λοιπόν εξάγεται το συμπέρασμα ότι πιθανόν σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, έστω και κατά παρέκκλιση, θα υπάρχει η στοιχειώδης καθαριότητα πλην αυτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία όχι μόνο δε δίνεται παράταση των συμβάσεων για ένα έτος , αλλά ούτε και για ένα τρίμηνο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι λοιπές Δημόσιες Υπηρεσίες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το προνόμιο της καθαριότητας σε αντίθεση με τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες σαφέστατα και φέρουν μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας.
Κ. Υποστράτηγε,
Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Στην Καλαμάτα το Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Συνάντηση του προεδρείου της Ένωσής μας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network