Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Προτάσεις της Ε.Α.Κ.Μ. για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών



Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
Α/Υ Κο Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ




Αγαπητέ κ. πρόεδρε,


Σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στην κεντρική Μακεδονία, ύστερα από προηγούμενη επικοινωνία με τους αντιπροσώπους στους κατά τόπους νομούς και κατ’ επέκταση με τις διοικήσεις Αξιωματικών, με αποκλειστικό και μόνο γνώμονα την καλύτερη αστυνόμευση και εξυπηρέτηση του πολίτη, παραθέτουμε τις εξής προτάσεις σύμφωνα με τις αντιρρήσεις που προέκυψαν ως προς το εν λόγω σχέδιο :
1. Νομός Θεσσαλονίκης: Μη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πλατείας Δημοκρατίας, Λευκού Πύργου και Άνω Πόλης σε ένα, καθώς η συρροή των πολιτών σε ένα οίκημα θα είναι τεράστια ( η αναδιάρθρωση προβλέπει τη συνένωση των τριών σε ένα ).
2. Νομός Ημαθίας : Μη κατάργηση του Τ.Α. Νάουσας και παραμονή του ιδίου καθεστώτος ( το σχέδιο της αναδιάρθρωσης προβλέπει τη συνένωσή του με το Α.Τ. ως μεικτό), καθώς λειτουργεί στον ίδιο συστεγαζόμενο χώρο με το Α.Τ. ( η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού στην συγκεκριμένη περίπτωση από ελάχιστη έως μηδαμινή ).
3. Νομός Κιλκίς :
- Κατάργηση μόνο του Α.Τ. Αξιουπόλεως και ενσωμάτωσης της δυνάμεως του στο Α.Τ. Πολυκάστρου . Διατήρηση του Α.Τ. Γουμένισσας ( η αναδιάρθρωση προβλέπει τη συνένωση των Α.Τ. Αξιούπολης και Γουμένισσας με το Α.Τ. Πολυκάστρου ). Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η Υπηρεσία αυτή απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το Α.Τ. Πολυκάστρου , ενώ από το Α.Τ. Γουμένισσας απέχει 11 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο δε θα υπάρξει το αίσθημα αποξένωσης του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας από την αστυνομία.
- Μη Κατάργηση του Α.Τ. Ν. Σάντας και ενσωμάτωση σε αυτό του Α.Τ. Μαυρονερίου. Το Α.Τ. Μαυρονέριου απέχει από το Α.Τ. Ν. Σάντας 14 χιλιόμετρα. Με την κατάργηση του Α.Τ. Μαυρονερίου και την ενσωμάτωση των 15 αστυνομικών στην δύναμη του Α.Τ. Ν. Σάντας θα πραγματοποιηθεί εξοικονόμηση του αστυνομικού προσωπικού. Η γεωγραφία της περιοχής είναι τέτοια που επιτρέπει την αστυνόμευση και των δύο τομέων ( η αναδιάρθρωση προβλέπει την κατάργηση των Α.Τ. Σάντας, Δροσάτου και Μαυρονερίου ). Η κατάργηση του Α.Τ. Δροσάτου, σύμφωνα με το σχέδιο, δεν κρίνεται αρνητικά.
4. Νομός Χαλκιδικής :
- Μαζί με τη κατάργηση του Α.Τ. Γαλάτιστας και τη συνένωσή του στο Α.Τ. Πολυγύρου, προτείνεται επιπλέον και η συνένωση στο τελευταίο του Τ.Τ. Πολυγύρου ( η αναδιάρθρωση προβλέπει την κατάργηση του Α.Τ. Γαλάτιστας και τη συνένωση με το Α.Τ. Πολυγύρου ). Η συγχώνευση του Τ.Τ. Πολυγύρου στο Α.Τ. Πολυγύρου προτείνεται λόγω του μικρού αντικειμένου αστυνόμευσής του και του περιορισμένου όγκου κίνησης οχημάτων που δέχεται τόσο κατά τη χειμερινή, όσο και κατά τη θερινή - τουριστική περίοδο.
- Παράλληλα με την κατάργηση του Τ.Δ.Π.Μ. Ν.Τρίγλιας ( η αναδιάρθρωση εδώ, με την οποία συναινούμε, προβλέπει τη συγχώνευση των τριών Τ.Δ.Π.Μ. σε ένα, στο Τ.Δ.Π.Μ. Ορμύλιας,) προτείνεται και η μετεστέγαση του Τ.Τ. Ν. Μουδανιών στο χώρο, όπου σήμερα στεγάζεται το Τ.Δ.Π.Μ. Ν.Τρίγλιας, καθόσον το εν λόγω οίκημα είναι ιδιόκτητο (οίκημα ΕΛ.ΑΣ.) και κρίνεται ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του και τις υπάρχουσες ανάγκες του. Επιπρόσθετα προτείνεται η μετονομασία του Τ.Τ.Ν. Μουδανίων σε Τ.Τ. Ν. Προποντίδας.
- Μη ίδρυση του Α.Σ. Ουρανούπολης, καθώς κρίνεται δύσκολη η έδραση αστυνομικής υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή λόγω προηγούμενων κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ιερισσού.
5. Ως προς τις υπόλοιπες Υπηρεσίες και τους νομούς που δεν αναφέρονται δεν εκφράστηκε κάποια αντίρρηση.






Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος Ε.Α.Κ.Μ.
Ιωάννης Ψαρογιάννης
Τηλ: 6972075395



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network