Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ένωσής μας σχετικά με καταγγελλόμενα σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αρ. Πρωτ.: 13/2022                                                Θεσσαλονίκη, 5 Φεβρουαρίου 2022


Θέμα: «Ανακοίνωση της Ένωσής μας σχετικά με  καταγγελλόμενα σε ραδιοφωνικό σταθμό».


Μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση ηχητικού αποσπάσματος, από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο ανώνυμος, φερόμενος ως Αστυνομικός, καταγγέλλει, ότι εν ενεργεία Αξιωματικοί συγκαλύπτουν παράνομες πράξεις, που λαμβάνουν χώρα εντός αθλητικών χώρων, με απώτερο σκοπό να εργαστούν - προσληφθούν στις Π.Α.Ε., ευθύς μόλις εξέλθουν από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας,

ΖΗΤΟΥΜΕ

α) Να διενεργηθεί άμεσα έρευνα για το εάν Αξιωματικοί, προσφάτως αποστρατευθέντες, εργάζονται σε Π.Α.Ε. της πόλης της Θεσσαλονίκης.

β) Την άμεση διερεύνηση σε βάθος των σοβαρότατων αυτών καταγγελιών και σε θετική περίπτωση την εφαρμογή των ανάλογων ποινικών κυρώσεων με τη δέουσα αυστηρότητα.

γ) Να διερευνηθεί η εγκυρότητα της ιδιότητας του καταγγέλλοντος, προκειμένου να προκύψουν αξιόπιστα συμπεράσματα για τυχόν ύπαρξη σκοπιμότητας, που σχετίζεται με την εν λόγω καταγγελία.

Ως Ένωση Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων Κεντρικής Μακεδονίας, δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης και εφόσον προκύψουν απτά στοιχεία, θα προσφύγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης εις βάρος οποιουδήποτε αμαυρώνει το κύρος των Αξιωματικών, είτε πρόκειται για εν αποστρατεία Αξιωματικούς, που κατά τη διάρκεια του καθήκοντος προέβησαν σε πράξεις του περιεχομένου της καταγγελίας, είτε για τον «ανώνυμο» καταγγέλλοντα, εν ενεργεία ή μη Αστυνομικό, εφόσον οι ισχυρισμοί του αποδειχθούν αναληθείς.

Η Ένωσή μας δε θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση να διασύρονται Αξιωματικοί, οι οποίοι καθημερινά, όπως και όλοι οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, με εντιμότητα, εργατικότητα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, αγωνίζονται για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στα στελέχη των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας-ΧορτιάτηΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network