Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη και όχι με ανώνυμες καταγγελίες(!!!), πίσω από πληκτρολόγια.

             Αρ. Πρωτ.: 28/2021                                       Θεσσαλονίκη, 20 Απριλίου 2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«Οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη και όχι με ανώνυμες καταγγελίες(!!!), πίσω από πληκτρολόγια».


Κι όμως συνέβη και αυτό!!!

Το προεδρείο της Ένωσής μας, κατόπιν συνειδητής επιλογής, ανανεώθηκε τα τελευταία χρόνια  με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες και πέτυχε να δυναμώσει την Ένωσή μας όσο ποτέ άλλοτε, θέτοντας ως στόχο η δύναμη αυτή να γίνει δύναμη του κάθε μέλους χωριστά

Έθεσε ως πρωταρχική προτεραιότητα να αποτινάξει οτιδήποτε «παλιό», που παρέπεμπε σε τακτικές «κομματαρχών» προηγούμενων δεκαετιών και να καταργήσει τα «συνδικαλιστικά κλαμπ», όπου, στις πλάτες της Ένωσής μας εξυπηρετούνταν οι «βολεμένοι» συνδικαλιστές καθώς και οι ημέτεροι αυτών, υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Ως υπέρτατος στόχος τέθηκε από το προεδρείο, η Ένωσή μας, να σταματήσει να είναι Ένωση των λίγων και βολεμένων και να γίνει ένωση των πολλών, με επίκεντρο το απλό μέλος και όχι τους συνδικαλιστές! Βούληση του προεδρείου ήταν, είναι και θα είναι, η ενότητα, η συλλογική πορεία, αλλά κυρίως η ανταποδοτικότητα με κύριο αποδέκτη τα μέλη της (από τους Στρατηγούς μέχρι και τον νεότερο Ανθυπαστυνόμο). 

Αυτή η «αλλαγή πλεύσης» που επιχειρήσαμε, δυσαρέστησε κάποιους θιασώτες των παλαιών συνδικαλιστικών πρακτικών και ενώ αυτή η προσπάθειά μας έγινε ευρέως και εμπράκτως  αποδεκτή από τους συναδέλφους και το πλήθος των μελών μας, ξαφνικά, λίγους μήνες πριν την διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκλογών, λάβαμε γνώση ότι έχουμε καταγγελθεί ανώνυμα (!!!) για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση…! Διαβεβαιώνουμε ότι το προεδρείο δεν θα υποχωρήσει, ούτε κατ΄ ελάχιστο, στους προαναφερόμενους στόχους και σκοπούς, όσες ανώνυμες καταγγελίες και αν γίνουν! Το «πισωγύρισμα» δεν θα το επιτρέψουμε!

Ας εξετάσουμε όμως, κατά πόσο ο ανώνυμος (!) καταγγέλλων έχει δίκαιο ή όχι.

Η Ένωσή μας, υπό τη νέα διοίκηση, με τη συνεχή δραστηριότητα και τις αλλεπάλληλες δράσεις (αποκλειστικά προς όφελος των μελών), κατάφερε, όχι μόνο να ανακόψει την πτώση του αριθμού των μελών της, που είχε παρατηρηθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων της (ενδεικτική της δυσαρέσκειας των μελών), αλλά να πετύχει, μέσα σε λίγα χρόνια, να αυξήσει τον αριθμό των μελών της κατά 41% !

Ακόμη πιο θεαματικό, βέβαια, είναι το γεγονός ότι κατάφερε (παρά τις συνεχείς δράσεις) να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα (ήτοι το ταμείο της Ένωσης) κατά 23%!

Αν αυτό δεν είναι σωστή διοίκηση και ορθή διαχείριση των εισφορών των μελών, τότε ποιο είναι; 

Αυτοί λοιπόν που πρέπει να «δώσουν λόγο» πού «πήγαιναν τα χρήματα» είναι όχι η τωρινή διοίκηση, αλλά οι προγενέστεροί τους μαζί με τους «γνωστούς - άγνωστους» ανώνυμους καταγγέλλοντες! Αυτοί πρέπει να απαντήσουν πού πήγαιναν οι εισφορές των μελών πριν την ανάληψη της νέας διοίκησης, τότε που η Ένωση ήταν «κεκλεισμένων των θυρών» αποκλειστικά για τους συνδικαλιστές και για τους ημέτερους αυτών, καθώς τώρα πλέον, όλοι βλέπουν και καταλαβαίνουν που πηγαίνουν τα χρήματα. Εξάλλου, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που χαίρει η Ένωσή μας, αποτελεί το γεγονός ότι η επίσημη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) πλησιάζει τους 10.000 ακόλουθους, νούμερο πρωτοφανές και απλησίαστο για σχεδόν όλες τις αστυνομικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανά την επικράτεια.    

Ας γίνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοι, παραθέτοντας ενδεικτικά, δράσεις και ενέργειες του τωρινού προεδρείου της Ένωσης κατά τα τελευταία χρόνια, οι οποίες «αγκαλιάστηκαν» από τα μέλη μας και απέσπασαν θετικότατα σχόλια:  

- Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα παιδιάτρων για όλα τα μέλη μας, σε συνεργασία με δύο παιδιάτρους στη Θεσσαλονίκη, και ανά έναν στους νομούς Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκιδικής.

- Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού», δώσαμε την δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες μέλη μας να προβούν σε, ΔΩΡΕΑΝ, πλήρη προληπτικό έλεγχο μαστού, ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα, τεστ ΠΑΠ κ.α. γυναικολογικές εξετάσεις σε συνεργασία με σύγχρονα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα ανά νομό της περιφέρειάς μας.

- Κατά τις καλοκαιρινές περιόδους, παρείχαμε στα μέλη μας, μετά από δηλώσεις συμμετοχής, ΔΩΡΕΑΝ διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχειακό θέρετρο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

- Ομοίως παρείχαμε για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους, ΔΩΡΕΑΝ διαμονή και σε χειμερινά θέρετρα στον Παλαιό Αγιο Παντελεήμονα καθώς και στο Αγκιστρο Σερρών.

- Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης διοργανώθηκε Χοροεσπερίδα, συνοδεία φαγητού ποτού και ζωντανής μουσικής, ΔΩΡΕΑΝ, για όλα τα μέλη μας και τις οικογένειές τους, όπου πραγματικά κατέκλεισαν τον χώρο διοργάνωσης.

- Πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης ΔΩΡΕΑΝ, για όλα τα μέλη, Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση σε πολυχώρο εκδηλώσεων, με φαγητό, χορό και πλούσια δώρα για όλα τα παιδιά, ενώ τον φετινό χειμώνα λόγω των περιορισμών της πανδημίας, μοιράστηκαν πλούσια δώρα και παιχνίδια στα παιδιά των μελών μας, δράσεις που αγκαλιάστηκαν, με τεράστια συμμετοχή, από τα μέλη μας. Παράλληλα συμμετείχαμε ενισχύοντας και οικονομικά τις Χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και σε άλλους νομούς της περιφέρειάς μας.   

- Οργανώσαμε και υλοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτικές και ενημερωτικές ημερίδες, στις οποίες συμμετείχαν ως εισηγητές καταρτισμένοι επιστήμονες. Στο πλαίσιο μίας εξ΄ αυτών, διοργανώθηκε παράλληλα και σεμινάριο, κατά το οποίο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ως εκπαιδευτές, εν ενεργεία στελέχη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (New Scotland Yard). Στο εν λόγω σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα (30) Αξιωματικοί - μέλη μας, τόσο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όσο και άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων, οι οποίοι έλαβαν σχετική πιστοποίηση.

- Παρείχαμε ΔΩΡΕΑΝ συνδρομές (πλήρες πακέτο) για τα μέλη μας, στη βάση νομοθετικού περιεχομένου «ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ».

- Στο πλαίσιο ψυχαγωγικών δράσεων, εξασφαλίστηκαν εισιτήρια για τα μέλη και τα παιδιά τους σε παιδικές και άλλες θεατρικές παραστάσεις, καθώς και εισιτήρια στο θεματικό πάρκο Waterland,στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

- Εξασφαλίσαμε για τα μέλη μας, ειδική προσφορά σε μεγάλη γνωστή αλυσίδα Super Market η οποία περιλαμβάνει προνομιακή επιπλέον έκπτωση -5% επί του συνόλου των αγορών, πέραν των προσφορών και των εκπτώσεων που ισχύουν ήδη στα καταστήματα.

- Εξασφαλίσαμε για τα παιδιά των μελών μας, τη ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση θέσεων στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

- Μετά από ενέργειες του προεδρείου της Ένωσης, εξασφαλίστηκαν ΔΩΡΕΑΝ, είκοσι (20) υποτροφίες σπουδών  σε ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) για απόκτηση πτυχίου αγγλικών Lower ή Proficiency, για απόκτηση πιστοποιητικού πληροφορικής καθώς και υποτροφία σπουδών οποιασδήποτε ειδικότητας του συγκεκριμένου ΙΕΚ.   

- Επίσης με ενέργειες του προεδρείου, εξασφαλίστηκε τεράστια ΔΩΡΕΑ – ΧΟΡΗΓΙΑ προς την Ένωσή μας, αλεξίσφαιρων γιλέκων, πιστοποιημένων με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, τα οποία διανεμήθηκαν και συνεχίζονται να διανέμονται σε αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας και ενισχύοντας την προστασία των συναδέλφων μας. Η χρηματική αξία της εν λόγω χορηγίας προς την Ένωσή μας σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή λιανικής πώλησης ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.  

- Εν συνεχεία προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και στην έκδοση έντυπου ημερολογίου για το έτος 2021, το οποίο είναι αφιερωμένο στους πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος. Τα ημερολόγια με ενέργειες του προεδρείου, έγιναν  ΔΩΡΕΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ προς την Ένωσή μας και διανεμήθηκαν στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειάς μας, καθώς και σε συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εν λόγω δράση και ζήτησαν ημερολόγια επικοινωνώντας με το γραφείο της Ένωσης. Για την εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας και ειδικά κατά την έναρξη αυτής όπου η οργάνωση και η μέριμνα της πολιτείας ήταν ελλιπής:

- Εξασφαλίσαμε υγειονομικό υλικό και θερμόμετρα πυρετού τα οποία διανεμήθηκαν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης αλλά και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειάς μας.

- Εξασφαλίσαμε τεράστια ΔΩΡΕΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ, 100.000 χειρουργικών μασκών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, από την εταιρία “VESTAMED”, η λιανική αξία των οποίων εκείνη την χρονική περίοδο ξεπερνούσε τις 25.000 ευρώ. Οι εν λόγω μάσκες διανεμήθηκαν, σχεδόν σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειάς μας και σε όλα τα μέλη που απευθύνθηκαν στην Ένωσή μας.

- Το προεδρείο της Ένωσής μας μερίμνησε για την ΑΜΕΣΗ και ΔΩΡΕΑΝ εξέταση των μελών μας (τεστ COVID) τόσο σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα όσο και σε άλλες δημόσιες δομές. Η εν λόγω δράση έτυχε της ευρείας αποδοχής, ειδικά κατά το χρονικό διάστημα της έξαρσης της πανδημίας, όπου εμφανίζονταν αλλεπάλληλα κρούσματα εντός αστυνομικών υπηρεσιών, όποτε και το προεδρείο έλαβε τα εύσημα για την τολμηρή, κατά άλλους, αλλά αναγκαία για εμάς, απόφαση καθώς διακυβεύονταν η υγεία των μελών και των οικογενειών τους.   

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι το προεδρείο της Ένωσης έλαβε την απόφαση, για λόγους πλήρους διαφάνειας, η οποιαδήποτε ΔΩΡΕΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ προς την Ένωσή μας να γίνεται πάντοτε, σε υλική μορφή (είδος) και όχι σε χρηματικό ποσό.

Επαναλαμβάνουμε ότι, το παρόν προεδρείο, σεβόμενο μέχρι και το τελευταίο ευρώ που εισφέρουν τα μέλη, κατάφερε με την σωστή διαχείριση, να πραγματοποιήσει όλες αυτές τις δράσεις και παράλληλα να αυξήσει τα διαθέσιμα αποθεματικά της Ένωσης (ήτοι το ταμείο της Ένωσης), οπότε να μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τον κάθε συνάδελφο.

Η απάντησή μας στο γεγονός ότι κάποιοι, επιχειρούν, προεκλογικά, να δημιουργήσουν «σκιές» στο επιτυχημένο έργο μας, είναι ΜΙΑ και πρέπει να είναι ΗΧΗΡΗ:


«ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, συμμετέχουμε στηρίζοντας την Ένωση στις δράσεις της και απομονώνουμε τους «γνωστούς – άγνωστους» ανώνυμους καταγγέλλοντες!

Να μην τους επιτρέψουμε να «γυρίσουν» την Ένωσή μας «πίσω»!!!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  Ψαρογιάννης Ιωάννης

 Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος        

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την εκλογική αποζημίωση των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου

Δωρεάν Ετήσιες Συνδρομές στη ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ για τα μέλη της Ένωσής μας

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς – Παράδοση επαγγελματικών επίπλων γραφείουΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network