Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Ενότητα και όχι διχασμός »..

Αριθμ. Πρωτ.: 53/2020                    Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2020


Θέμα: «Ενότητα και όχι  διχασμός ».


Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που αφορά στη συνάντηση του προέδρου της, κ. Γρηγόρη Γερακαράκου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την δέσμευση από πλευράς του Υπουργού για προώθηση συγκεκριμένων εκκρεμών αιτημάτων, όπως, το βαθμολόγιο, η τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ για την αύξηση των αμειβόμενων ωρών νυχτερινής απασχόλησης, αλλά και πολλών άλλων χρονιζόντων ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, με θλίψη διαπιστώνουμε να αντιμάχονται συνδικαλιστικές παρατάξεις και σωματεία σε μία προσπάθεια οικειοποίησης πρωτοβουλιών και προτάσεων που οδήγησαν προς αυτή την επιτυχή κατεύθυνση.


Ως νεότεροι στον συνδικαλιστικό χώρο, οφείλουμε όλοι να εξάρουμε το έργο και τις προσπάθειες των δύο επιτυχημένων -εκ του αποτελέσματος- προέδρων των ομοσπονδιών, του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Γιάννη Κατσιαμάκα και του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόρη Γερακαράκου.


Στην περίπτωση μάλιστα του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννη Κατσιαμάκα, μεταξύ πολλών άλλων και οι ίδιοι αριθμοί καταδεικνύουν την επιτυχία του, καθώς το 2014 ανέλαβε το τιμόνι της Ομοσπονδίας (ΠΟΑΞΙΑ) που απαριθμούσε μόλις 3.200 μελή και κατάφερε να την οδηγήσει σήμερα σε μια Ομοσπονδία 7.500 μελών!!


Οι δύο πρόεδροι, ως ηγήτορες του συνδικαλιστικού κινήματος του Σώματος επί σειρά -ομολογουμένως δύσκολων- ετών, με την κοινή τους δράση αλλά και με την διατήρηση της άριστης μεταξύ των προσωπικής επαφής και επικοινωνίας, έδειξαν ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομοσπονδίες και ότι ο αγώνας είναι κοινός.


Η Ένωσή μας στηρίζει -χωρίς περιστροφές- και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους ανωτέρω δύο προέδρους των ομοσπονδιών, οι οποίοι εξάλλου, δεν είναι τυχαίο, ότι επί σειρά ετών αποτελούν επιλογές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.


Εν κατακλείδι, πεποίθησή μας είναι ότι οι αγώνες χρειάζονται μεν σχέδιο, στρατηγική, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις προς την φυσική και πολιτική ηγεσία, ωστόσο κερδίζονται ΜΟΝΟ με ΕΝΟΤΗΤΑ.


Εμείς αυτό πρεσβεύουμε και με αυτόν τον γνώμονα προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες και δράσεις μας. Γνώμονάς μας μόνο ο συνάδερφος! Εξάλλου, οι συνάδερφοι έχουν κουραστεί να διαβάζουν και να ακούν διχαστικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις που μόνο σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών αλλά και προσωπικών συμφερόντων.


Όσον αφορά την επιθυμία οποιουδήποτε να λάβει μέρος σε αυτόν τον συνδικαλιστικό αγώνα, “Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν”… Επισημαίνουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που θελήσαμε και καταφέραμε να καταργήσουμε τα “κλειστά” ολιγομελή “συνδικαλιστικά κλαμπ” των προηγούμενων ετών.


Ενότητα λοιπόν και όχι διχασμός!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στα στελέχη των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας-ΧορτιάτηΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network