Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιστολή της Ένωσής μας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αρ. Πρωτ.: 36/2020                                      Θεσσαλονίκη, 12 Μαΐου 2020


Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κοιν.: 1. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

           2. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Θέμα: «Επέκταση του δικαιώματος χορήγησης μειωμένου ωραρίου, κατά μία (1) ώρα την ημέρα, της παραγράφου 11 του άρθρου 10 του Π.Δ. 27/1986 και στους αστυνομικούς, γονείς τέκνων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1».


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 16 παράγραφος 4 του Ν.2527/1997, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με το άρθρο 27 του Ν.4305/2014, στους δημοσίους υπαλλήλους, που έχουνπαιδιά με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ή παιδιά έως 15 ετών, που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, μειώνεται το ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.


Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 9  του Ν. 3257/2004, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Ν.4609/2019, η ανωτέρω ευεργετική ρύθμιση επεκτάθηκε και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ευνοϊκότερη μάλιστα πρόβλεψη της χορήγησης του μειωμένου ωραρίου, μέχρι την συμπλήρωση του 18ου έτους, του ανήλικου τέκνου με σακχαρώδη διαβήτη.


Για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 11 του Π.Δ. 27/1986, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παρ. 2 του Π.Δ. 13/2007, προβλέπεται η χορήγηση του μειωμένου ωραρίου, κατά μία (1) ώρα την ημέρα,στους γονείς τέκνων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, δίχως, όπως είναι εύλογο, να υπάρχει και η πρόβλεψη για τους αστυνομικούς - γονείς τέκνων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με ποσοστό αναπηρίας 50% , προφανώς διότι το συγκεκριμένο ευεργέτημα θεσπίσθηκε για πρώτη φορά το έτος 2014.


Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ των δικαιωμάτων, αφενός των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών και αφετέρου των αστυνομικών, παρακαλούμε όπως εξεταστεί η πρότασή μας για επέκταση του δικαιώματος χορήγησης μειωμένου ωραρίου κατά μία (1) ώρα την ημέρα, της παρ. 11 του άρθρου 10 του Π.Δ. 27/1986 και στους αστυνομικούς, γονείς τέκνων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συνδιοργάνωση 1ης κολυμβητικής συνάντησης αστυνομικών Βορείου Ελλάδος ανοιχτής θαλλάσης

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

Εξασφάλιση ειδικής προσφοράς, για τα μέλη της Ένωσής μας, από το Ιδιωτικό κέντρο Μοριακής Διαγνωστικής και Βιοτεχνολογίας Experiment

Συνάντηση της Ένωσής μας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κο Καραμαλάκη ΜιχαήλΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2022 mascot network