Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Αριθμ. Πρωτ.: 98/2019                    Θεσσαλονίκη,  16 Δεκεμβρίου  2019 


Θέμα: «Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιο Γεωργαντά ».


Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, η Ένωσή μας, εκπροσωπούμενη από τον ΑΆ Αντιπρόεδρο Κουκουφίκη Σταύρο και τον Ταμία Μπάμπαλη Εμμανουήλ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.


Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό και δημιουργικό κλίμα, αρχικά, συζητήθηκαν με τον κ. Υφυπουργό τρέχοντα θέματα που αφορούν τα μέλη μας, στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα στο νομό Κιλκίς. Εν συνεχεία, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού και στον απαρχαιωμένο και συνάμα ελλιπή στόλο υπηρεσιακών οχημάτων,  προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση καθώς χωλαίνουν τις υπηρεσίες σε λειτουργικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Ο κ. υφυπουργός, ενήμερος για τα ανωτέρω, μας ενημέρωσε για πρωτοβουλίες που έχει λάβει και οι οποίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα αποδώσουν "καρπούς" στο άμεσο μέλλον.


Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές απλούστευσης πολλών ενδοϋπηρεσιακών διαδικασιών με αποδέκτες το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και διαδικασιών μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι πολίτες. Στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τονίστηκε ότι η Ένωσή μας θα σταθεί αρωγός στο εγχείρημα της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, με βάση και τα διεθνή πρότυπα. Στόχος όλων μας είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και της άσκοπης ταλαιπωρίας των πολιτών, με σκοπό να γίνουν οι δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές.


Επισημάνθηκε στον κ. Υφυπουργό ότι στην περίπτωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με την απλούστευση των διαδικασιών, θα επιτευχθεί ένας επιπλέον σημαντικός στόχος, αυτός της εξοικονόμησης αριθμού αστυνομικών, οι οποίοι θα μπορούν να απασχοληθούν σε μάχιμες υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος.


Κύριο μέλημα της Ένωσης μας είναι η καλυτέρευση του υπηρεσιακού και όχι μόνο, περιβάλλοντος, του Έλληνα αστυνομικού και προς αυτή τη κατεύθυνση λαμβάνουν χώρα όλες οι ενέργειες μας.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης<

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή της Ένωσής μας

Τελετή Ορκωμοσίας των 1ετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση της Ένωσής μας σχετικά με το ζήτημα υπαγωγής της Ο.Ε.Α. Κρήτης στην Ε.Κ.Α.Μ.

Επίσκεψη της Ένωσής μας στα Κεντρικά Ιατρεία Θεσσαλονίκης – Παράδοση ηλεκτρικής συσκευήςΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2023 mascot network