Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΑΞΙΑ με τον Υπουργό ΠτΠ.

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ συναντήθηκε στις 4-12-2019 το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και του επέδωσε Υπόμνημα αιτημάτων, τα οποία υπήρχαν και περαιτέρω μορφοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 30ου ετήσιου συνεδρίου μας.


Αφού ευχηθήκαμε και δια ζώσης στον κ. Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, του αναλύσαμε διεξοδικά τη δέσμη των αιτημάτων, τα οποία περιείχε το επιδοθέν Υπόμνημα προκειμένου να σχηματίσει πληρέστερη και ουσιαστική άποψη επΆ αυτών και ειδικότερα:


- για το χαρακτηρισμό της εργασίας του αστυνομικού ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής,


-για την εξασφάλιση της 35ετούς παραμονής των Αξιωματικών στο Σώμα,


-για τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων,


-για τη εξασφάλιση της μάχιμης 5ετίας στο σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού και την επέκτασής της κατά δυο έτη,


-για την ενίσχυση των ασφαλιστικών μας φορέων με έσοδα προερχόμενα από πόρους που εισπράττονται κατόπιν ενεργειών των Αστυνομικών Υπηρεσιών,


-για την αναπροσαρμογή του επιδόματος θέσης – ευθύνης και την επέκτασή του στους Ανθυπαστυνόμους ΒΆ και ΑΆ και στους Αστυνόμους ΒΆ που ασκούν καθήκοντα διοικητή Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος,


- για την κατάργηση του σχετικού π.δ. για τις έκτακτες κρίσεις,


-για την αύξηση του ορίου ηλικίας των Αξιωματικών Γενικών καθηκόντων, καθώς και άλλα επιμέρους θεσμικά θέματα.


Από πλευράς του, ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το επίπεδο της θεσμικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας και εν γένει του συνδικαλισμού των Αξιωματικών και ζήτησε συνεργασία και διάλογο προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα προς όφελος των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, γενικότερα.


Ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, επέδειξε σαφή βούληση για την άμεση προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπου τούτο απαιτείται, καθώς και για την επικοινωνία του με συναρμόδιους Υπουργούς για θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων. Τόνισε δε χαρακτηριστικά την θέλησή του να επιλυθούν χρονίζοντα θέματα, τα οποία έπρεπε να αποτελούν το αυτονόητο και να μην είναι, μετά από την παρέλευση τόσων ετών, ακόμα ανεπίλυτα. Για το σκοπό αυτό, ζήτησε από τον παριστάμενο στη συνάντηση Προϊστάμενο του γραφείου του, Υποστράτηγο κ. Στυλιανό ΒΟΛΥΡΑΚΗ, να προβεί στις δέουσες ενέργειες σε συνεργασία με τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος, ώστε άμεσα:


α) Να τροποποιηθεί το ισχύον Π.Δ. περί κρίσεων και προαγωγών σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας για την διασφάλιση της 35ετους τουλάχιστον παραμονής των Αξιωματικών στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας,


β) Την αύξηση των ορίων ηλικίας των ανώτερων και ανώτατων Αξιωματικών – για όσους επιθυμούν - κατά ενός έτους,


γ) Την επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε όλο το προσωπικό,


δ) Για το θέμα του επιδόματος διοίκησης στους κατώτερους Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους που ασκούν διοίκηση ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε – καθώς όπως δήλωσε – είναι ανεπίτρεπτο να μην λαμβάνουν από τη στιγμή που ασκούν διοίκηση – άλλη μια αδικία του νέου μισθολογίου – να αποκαταστήσει την αδικία σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών,


ε) Αναφορικά με το Π.Δ. για τις έκτακτες κρίσεις έχει ήδη προωθηθεί η κατάργηση του όπως μας γνώρισε και


στ) Τέλος κΆ όσον αφορά το θέμα των Ανθυπαστυνόμων ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί οριστική λύση στις στρεβλώσεις που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και θα αναμένει τις σχετικές προτάσεις του Αρχηγείου. 


Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η ειλικρινής διάθεση του κ. Υπουργού θα μεταφραστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δοθεί πραγματικά τέλος στην συσσωρευμένη αγωνία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το συνδικαλιστικό μας κινήματος οφείλει και μπορεί όχι να δίνει μάχες για τα αυτονόητα, αλλά να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των πολιτών με την Ελληνική Αστυνομία για το κοινωνικό της έργο, για την εθνική της αποστολή, και μάλιστα, σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα μας, όπου όλοι πρέπει να επιδεικνύουμε υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Για εμάς, η κανονικότητα δεν είναι κατόρθωμα, είναι η βάση για την περαιτέρω εξέλιξη και διασφάλιση του μέλλοντος σε μια ευνομούμενη κοινωνία.


Για το Δ.Σ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Ο Πρόεδρος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

πηγή poaxia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας κατά την ξενάγηση του Πρωθυπουργού στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Παράδοση διαγνωστικών τεστΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network