Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πραγματοποίηση εκπαίδευσης και ημερίδας με θέμα: Ενδοοικογενειακή βία, επίπονη καταδίωξη και εγκλήματα μίσους



.

Αριθμ.πρωτ. 74/2019                       Θεσσαλονίκη 20 Σεπτεμβρίου 2019 


Θέμα: «Πραγματοποίηση εκπαίδευσης και ημερίδας με θέμα: Ενδοοικογενειακή βία, επίπονη καταδίωξη και εγκλήματα μίσους (Εθνικές και Διεθνείς προσεγγίσεις) »


Κατά το διήμερο 18 & 19-09-2019, με πρωτοβουλία και μέριμνα της Ένωσής μας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πρόληψης & θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των φύλων, “BIA-STOP” και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τους προσκεκλημένους μας, εκπαιδευτές της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (New Scotland Yard), Detective επιθεωρητές (Inspectors), Lee Barnard και David Tate, σεμινάριο με θεωρητικό και πρακτικό σκέλος, σε τριάντα (30) Αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων.


Στους συμμετέχοντες, δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες τακτικές ανάκρισης και να εμβαθύνουν στην μεθοδολογία που ακολουθεί η Scotland Yard στην εξέταση κύριων μαρτύρων, δραστών και θυμάτων -ενήλικων & ανήλικων- αλλά και θυμάτων ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.



Επιπρόσθετα, πέντε (5) από τους εκπαιδευόμενους θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Westminster του Λονδίνου και να επισκεφτούν την έδρα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας «New Scotland yard» όπου θα πραγματοποιηθεί δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης, στα κεντρικά γραφεία της παγκοσμίου φήμης Αστυνομίας.


Παράλληλα με την εν λόγω εκπαίδευση, την Τετάρτη 18-09-2019, πραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία, επίμονη καταδίωξη (Stalking) και εγκλήματα μίσους: Εθνικές και Διεθνείς προσεγγίσεις», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ένωσή μας, το Ινστιτούτο Πρόληψης & θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των φύλων “BIA-STOP”, την Βρετανική Πρεσβεία, τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Metropolitan Police – New Scotland Yard) και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης.


Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν,η κα. Caroline Meenagh, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις γυναίκες (UN Women) η κα Leanne Cross, Σύμβουλος ποινικής δικαιοσύνης της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα - εντεταλμένη για Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία καθώς και οι προαναφερόμενοι Επιθεωρητές της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (New Scotland Yard).


Την επιστημονική ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος συναδέλφων της Γ.Α.Δ.Θ., Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης καθώς και άλλοι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς του τόπου.


Η Ένωσή μας, στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που, στόχο έχουν την συνεχή βελτίωση αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, τρόπων και μεθόδων στην εκτέλεση των καθηκόντων των μελών μας, ως προανακριτικοί υπάλληλοι αλλά και ως ηγετικά στελέχη των Υπηρεσιών όπου υπηρετούν.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος


 






ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Εξασφάλιση αριθμού προσκλήσεων ελεύθερης εισόδου στην 87η ΔΕΘ για τα μέλη της Ένωσής μας

Ορκωμοσία νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β΄ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), εκπαιδευτικού έτους 2015-2016

Βάσεις εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network