Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας»



.

Αριθμ.πρωτ.: 26/2019    Θεσσαλονίκη 23 Μαΐου 2019 


Θέμα: «Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας».


Μετά από συνεχείς επισκέψεις – οχλήσεις του Προεδρείου μας στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση – διαμαρτυρία.

Ειδικότερα, σε καθημερινή σχεδόν βάση Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών και Αξιωματικοί της εν λόγω Διεύθυνσης, συνεχίζουν να  διατάσσονται σε λήψη Αστυνομικών μέτρων, τις περισσότερες φορές ήσσονος σημασίας (κρινόμενα πάντοτε εκ του αποτελέσματος) και χωρίς περαιτέρω Αστυνομική Δύναμη, με συνέπεια να είναι μόνοι τους στα σημεία, ήτοι «Επικεφαλής του εαυτού τους». Πέραν αυτού, λόγω της μη ορθής αξιολόγησης των απαιτούμενων -κατά περίπτωση- Αστυνομικών δυνάμεων, προκαλείται παράλληλα το δυσάρεστο φαινόμενο των «ακέφαλων» Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας οι Διοικητές απουσιάζουν ουσιαστικά από τις Υπηρεσίες που διοικούν.   

Τα Αστυνομικά μέτρα από την εν λόγω Διεύθυνση, αναφορικά με τον αριθμό των αστυνομικών που διατάσσονται, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους διοικούντες Αξιωματικούς, οι οποίοι αδυνατούν να χορηγήσουν τις προβλεπόμενες από τον Νόμο (και τις διαταγές του Αρχηγείου) ημερήσιες αναπαύσεις. Ως εκ τούτου, οι Διοικητές έρχονται σε «συγκρούσεις» με το προσωπικό των Υπηρεσιών τους αλλά και με Συνδικαλιστικές Ενώσεις, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίδοση Εξωδίκου στον Διοικητή του Α.Τ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Τέλος, όσον αφορά την έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, για τους κατέχοντες τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και Αστυνομικού Υποδιευθυντή στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αυτή φαντάζει τουλάχιστον ουτοπική!

Η Ένωσή μας, εξαντλώντας όλα τα ηπιότερα μέτρα παρεμβάσεων και συνδικαλιστικής «πίεσης», βρίσκεται στην πλέον δυσάρεστη θέση έκδοσης της παρούσας ανακοίνωσης, ευελπιστώντας αυτή να αποτελέσει την απαρχή της επίλυσης των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων.     

 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network