Μεταπτυχιακά διπλώματα στους σπουδαστές της 22ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας
.Τα διπλώματα απένειμε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή αποφοίτησης και απονομής των μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους (30) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 22ης εκπαιδευτικής σειράς 2018 - 2019.
Σπουδαστές ήταν Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Τα μεταπτυχιακά διπλώματα απένειμε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Σώματος, καθώς και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.
Χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, μετά του Προϊστάμενου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου.
Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια, έτσι ώστε σε μια τέτοια σχολή, όπως είναι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, να πληρούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε οι απόφοιτοί μας να τυγχάνουν αμέσως της αποδοχής, σε σχέση με το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουν, και εργαζόμαστε σκληρά σήμερα να βελτιωθεί περαιτέρω. Πρέπει να σας πω ότι και με το Υπουργείο Παιδείας πρόσφατα είχαμε μια μεγάλη συζήτηση, η οποία θέλουμε να εξελιχθεί σε μια νέα μεταρρύθμιση επί τα βελτίω έτσι ώστε οι Ακαδημίες της Ελληνικής Αστυνομίας και βεβαίως η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας να έχουν ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στον τομέα της Εκπαίδευσης.
Συγχαίρω θερμά όλους τους αποφοίτους. Σήμερα σας καμαρώνουμε εδώ παρατεταγμένους, άντρες και γυναίκες, να κοιτάτε με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα της αποφοίτησης, ώστε να προσφέρετε τα μέγιστα, να υπερασπιστείτε τα όσια και τα ιερά. Να υπερασπιστείτε, με όλες τις προϋποθέσεις που το Σύνταγμα και οι Νόμοι ορίζουν, την εθνική ασφάλεια της χώρας, αλλά και την υπηρεσία αυτή θα την προσφέρετε με γνώμονα να αισθάνεται ο πολίτης πάντα ότι έχει στελέχη που κύριο μέλημά τους είναι ο άνθρωπος, τα δικαιώματά του και η ασφάλεια της χώρας ».
«Με τη σημερινή ημέρα ολοκληρώνεται επιτυχημένα η 22η εκπαιδευτική σειρά της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και απονέμονται τα μεταπτυχιακά διπλώματα σε αποφοιτήσαντα στελέχη ικανότατα και πλήρως καταρτισμένα, τα οποία έχουν αποκομίσει πολλαπλά εφόδια επιστημονικά, γνωστικά και ακαδημαϊκά επί ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, έτοιμα να προσφέρουν στο δημόσιο βίο και στον πολίτη…….
……Η στρατηγική, που πρέπει το κράτος να τηρεί σε διπλωματικό επίπεδο εν όψει και των νέων γεωστρατηγικών και πολιτικών συνθηκών, που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή, καθιστά αναγκαία και επιτακτική την άριστη διευθέτηση και τον ορθό χειρισμό διεθνικών και διακρατικών ζητημάτων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και διεθνές δίκαιο.
Η διαχείριση ζητημάτων εσωτερικής ασφάλειας χρειάζεται να έχει θεμέλιο λίθο τη δική σας σφαιρική και ολιστική επαγγελματική εμπειρία και γνώση, επιτελική σκέψη, ηγετική προσωπικότητα και στρατηγική αντίληψη επί κρίσιμων ζητημάτων εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου…...
……..Είμαι πεπεισμένος ότι η αποφοίτησή σας από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας συνοδεύεται από πλούσιες, κεκτημένες γνώσεις στρατηγικού και διπλωματικού πλαισίου, τις οποίες εσείς πλέον μπορείτε να χειριστείτε με τέτοιο τρόπο που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση ενός ασφαλούς και προστατευόμενου περιβάλλοντος για τους πολίτες, παρόλα τα δύσκολα εν μέρει κοινωνικ o πολιτικά και οικονομικά δεδομένα».
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας.
Παραβρέθηκαν επίσης ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Θεόδωρος Συρινίδης και η εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Χριστίνα Μελετιέ.
Παρέστησαν, επιπλέον, ο Υποστράτηγος Λάμπρος Ναζίφης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ¶μυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Πλοίαρχος (Μ) Ευάγγελος Φουντουκίδης (Π.Ν.), ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Ανεψίου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποναύαρχος (Λ.Σ.) Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος (Π.Σ.) Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής ¶μυνας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης και εκπρόσωπος του Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Φώτιος Ντζιμάνης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Μιχαήλ Λαδομένος, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.
Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.
πηγή astynomia.gr
|
|
|