Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ένωσής μας για το « Μακεδονικό » ζήτημα.

Αρ.Πρωτ.: 02/2019                      Θεσσαλονίκη 22 Ιανουαρίου 2019


Θέμα: Ανακοίνωση της Ένωσής μας για το « Μακεδονικό » ζήτημα.


Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών της, σε επτά νομούς, μεταφέρει τη δυσαρέσκειά της στο χειρισμό του μεγαλύτερου εθνικού ζητήματος των τελευταίων ετών, ο οποίος ολοκληρώνεται με το να αγνοείται επίμονα η βούληση του Ελληνικού λαού, το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου κρίνει αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με την πραγματοποίηση των μεγάλων συλλαλητηρίων, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και όχι μόνο, μέσω των οποίων εκφράστηκε το αίσθημα του λαού και η θέλησή του, είδαμε να διατρανώνεται η άρνηση παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Σε αντίθεση με αυτά τα γεγονότα, παρατηρήθηκε μια υποβάθμιση του ζητήματος, τόσο όσον αφορά τον αριθμό του πλήθους, που συμμετείχε, όσο και τον προσδιορισμό αυτών με διάφορους χαρακτηρισμούς.

Μεταφέροντας λοιπόν τις απόψεις των μελών, περί μη αφουγκρασμού της λαϊκής βούλησης και ανυπαρξίας εθνικής συναίνεσης, τίθεται ταυτόχρονα και το ερώτημα για τη μη τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος, που προβλέπουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για « κρίσιμα Εθνικά ζητήματα ».

Η εκχώρηση του όρου << Μακεδονία >>, αναμφισβήτητα είναι εθνικό και όχι πολιτικό ζήτημα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας ΓΙΑΡΙΣΚΑΝΗΣ Πέτρος 


ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας Σερρών και παράδοση αλεξίσφαιρων γιλέκων, μέρος μεγάλης χορηγίας που εξασφάλισε η Ένωσή μας για τα μέλη της

Συναντήσεις της Ένωσής μας με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη των Ενώσεων Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών. Δωρεά φορητών ασύρματων πομποδεκτών.

Εξασφάλιση μεγάλης χορηγίας αλεξίσφαιρων γιλέκων και διανομή τους σε αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειάς μαςΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2021 mascot network