Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΧΙ στη θεσμική εκτροπή



.
Η εν κρυπτώ προώθηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έως και τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, με αφορμή την αλλαγή Αρχηγού, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες ως προς τη σκοπιμότητα που υποκρύπτει αυτή η πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Κι αυτό, με δεδομένο ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει επακριβώς τον τρόπο αναπλήρωσης των κενών θέσεων που προκύπτουν μετά τη διεξαγωγή των ετήσιων τακτικών κρίσεων.
Η προωθούμενη αλλαγή που δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων κρίσεων, για το σκοπό αυτό και με πρόσχημα την αναπλήρωση μιας μόνο θέσεως Αντιστρατήγου κι ενώ βρισκόμαστε μόλις δυο μήνες πριν από τις ετήσιες τακτικές κρίσεις έτους 2019, είναι όχι μόνο ακατανόητη, αλλά δημιουργεί και εύλογους συνειρμούς για τη σκοπιμότητα βάσει της οποίας ενήργησε η πολιτική και φυσική ηγεσία.
Το μείζον αυτό πρόβλημα απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο ομόφωνα κατήγγειλε την προώθηση του σχεδίου Π.Δ. ως μεθόδευση, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η νέα Υπουργός παρουσία και της Υφυπουργού κατά τη συνάντηση που υπήρξε με τις Ομοσπονδίες των ενστόλων στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., είχε διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα εκτάκτων κρίσεων και ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει θεσμική ενημέρωση. Το γεγονός ότι δεν έγινε αυτό, αλλά προωθήθηκε εσπευσμένα και μυστικά η αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου, μας δημιουργεί την εδραία πεποίθηση ότι επιδίωξη της ηγεσίας είναι η εκκαθάριση της επετηρίδας από μη αρεστούς Αξιωματικούς, κάτι που έχει επαναληφθεί στο απώτερο παρελθόν μια φορά (1994) και που στη συνέχεια κατέπεσε ως αντισυνταγματική η όλη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχαν προσφύγει οι αδικηθέντες.
Η Ομοσπονδία μας, πέραν του ότι θα προσβάλει άμεσα τις επίδικες διατάξεις του νέου Π.Δ. από τη στιγμή που θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα πραγματοποιήσει άμεσα συναντήσεις με τα Πολιτικά Κόμματα προκειμένου να ενημερώσει και να ζητήσει τη θέση τους για τα τεκταινόμενα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κατσιαμάκας Ιωάννης
Ο Γενικός Γραμματέας Βέλλιος Ανδρέας
Πηγή poaxia.gr




ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινή ανακοίνωση ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας για την προσφυγή στο ΣτΕ

28o Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας – Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη της Ε.Α.Κ.Μ. στο Υ.Μ.Α.Θ.

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Απονομή του τίτλου του επίτιμου μέλους της Ένωσης Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου ΕΛΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2019 mascot network