Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας : Οι δράσεις, ως Προεδρείο, κατά την περασμένη θητεία



.

 Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας : Οι δράσεις μας, ως Προεδρείο, κατά την περασμένη θητεία.


 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 


Η Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας είναι μία παρέα Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων, που είχε πλειοψηφήσει κατά τις αρχαιρεσίες του Έτους 2015 και είχε συγκροτήσει το Προεδρείο της Ένωσής μας, κατά την τριετία 2015-2018. Η Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας ιδρύθηκε, ενόψει των αρχαιρεσιών της Ένωσης Αξιωματικών Ελλ. Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάδειξη και πάλι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, των αντιπροσώπων της στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α., καθώς και στα διάφορα συμβούλια μεταθέσεων των Δ.νσεων της Γ.Α.Δ.Θ. και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας είναι η συνέχεια της Ε.Σ.Κ.Α. Αττικής, η οποία έχει ως επικεφαλή του συνδυασμού της τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ Ιωάννη και για πολλά συνεχόμενα έτη πλειοψηφεί, συντριπτικά, στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων, ήτοι στην Ομοσπονδία (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.). Μετέχει δε, δια των εκπροσώπων της, στο Δ.Σ. του Ιδρύματος ”Εξοχές  Ελληνικής  Αστυνομίας”, στη Διοικούσα Επιτροπή της Αστυνομικής Ανασκόπησης, στο Συμβούλιο Μεταθέσεων των Αξιωματικών Αστυνομίας και στο Συμβούλιο Μεταθέσεων Κατωτέρων Α.Ε.Α.


Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ως προεδρείο της Ένωσης Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας, οραματιστήκαμε μια Ένωση στην οποία το κάθε μέλος, με τη συμμετοχή του, θα μπορούσε να αισθάνεται δικαιωμένο από τις εξελίξεις και κυρίως από τις δράσεις του Σωματείου μας, προς όφελός του. Με τις δράσεις μας στοχεύσαμε στην Υπηρεσιακή και Κοινωνική αξιοπρέπεια του κάθε συναδέλφου, παρεμβαίνοντας, κατΆ αυτόν τον τρόπο, έμμεσα στον οικογενειακό του προϋπολογισμό. Κατορθώσαμε να είμαστε όχι ένα απρόσωπο Σωματείο, αλλά μία Ένωση, που ασχολείται και ενδιαφέρεται για τον κάθε ένα συνάδελφο ξεχωριστά. Παράλληλα, αποτελέσαμε έναν αξιόπιστο συνομιλητή κατά τις θεσμικές μας συναντήσεις, με τους εκπροσώπους της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας, μεταφέροντας τα προβλήματα, που απασχολούν τους συναδέλφους στο σύνολό τους. Λειτουργήσαμε, σε όλα τα επίπεδα πέραν από ιδεολογικές ταυτότητές και κάθε είδους διακρίσεις. Κυρίως, θελήσαμε τη δύναμη, που αντλείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, να τη διοχετεύσουμε σε κάθε ένα μέλος μας. Η αναγνώριση του έργου μας, που συντελέστηκε την τελευταία τριετία, ήταν ο υπερδιπλασιασμός των μελών μας. 

Ολα τα παραπάνω, αποτυπώνονται ενδεικτικά στις δράσεις που πραγματοποιήσαμε :     

Πετύχαμε την καθολική συμμετοχή, στις Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσής μας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της επιτυχημένης πορείας του Σωματείου μας .


  • Εξασφαλίσαμε την παραχώρηση θέσεων, δωρεάν, για τα παιδιά των μελών μας, στην     Παιδική Κατασκήνωση Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, κατά τα έτη 2017 και 2018, αποβλέποντας στην παγίωση αυτής της παροχής, για τα μέλη μας. Οι συμμετοχές των παιδιών των μελών μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

  • Στο ίδιο πνεύμα των πολύ σημαντικών παροχών, που εξασφαλίσαμε διαχρονικά για τα μέλη μας, ήταν και οι άκρως μοναδικές και συμφέρουσες προσφορές στους τομείς επικοινωνίας,  ενέργειας και υγείας.

  •  Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και αναδείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας ολοκληρώνοντας, το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους,με την Υποδ/νση Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έναν κύκλο ενημερωτικών ημερίδων γιατοcyber crime, σε σχολεία και δημόσιους φορείς, στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

  • Παρείχαμε νομική κάλυψη σε όλες τις ποινικές και πειθαρχικές υποθέσεις, που απασχόλησαν τα μέλη μας. Παράλληλα, προχωρήσαμε ένα βήμα πέραν αυτής της και στην κάλυψη των οικονομικών διεκδικήσεων, των μελών μας, ενώπιων των αρμόδιων δικαστηρίων, λ.χ. κατάθεση αγωγών.

  • Πετύχαμε την καθολική συμμετοχή, στις Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της επιτυχημένης πορείας του Σωματείου μας.

  • Για πρώτη φορά, από την ίδρυση της Ένωσής μας, τολμήσαμε να πραγματοποιήσουμε  Χοροεσπερίδα (έτος 2018), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με τη συμμετοχή των μελών μας  να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

  • Πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές ημερίδες, με θέματα τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου 4387/16, καθώς και για άλλα εργασιακά - συνταξιοδοτικά ζητήματα.

  • Μόλις λάβαμε γνώση για αδικίες εις βάρος συναδέλφων λ.χ. ομαδικές κλήσεις σε απολογία (Εις βάρος Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων), σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, αδικαιολόγητες μετακινήσεις - απομακρύνσεις μελών μας, παρεμβήκαμε στοχευμένα, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Αρχηγείου και κατορθώσαμε την άρση αυτών.

  • Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και ενισχύσαμε το φιλανθρωπικό έργο του Κέντρου   Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως —  Σταυρουπόλεως, προβαίνοντας στην προσφορά αριθμού δωροεπιταγών, για αγορές τροφίμων.

  • Επικοινωνήσαμε και συνεργαστήκαμε με πανεπιστημιακούς καθηγητές, προκειμένου να εκπονηθεί τεκμηριωμένη μελέτη για ένα εκσυγχρονισμένο βαθμολόγιο και λοιπά υπηρεσιακά  ζητήματα λ.χ. μοριοδότηση θέσης, εξέλιξης και συνθηκών εργασίας.

  • Πραγματοποιήσαμε, καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα (2015 έως 2018), επισκέψεις σε όλες τις Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας και Πέλλας, καθώς και σε έναν μεγάλο αριθμό Υπηρεσιών, με στόχο την  καταγραφή και την ανάδειξη των προβλημάτων.

  • Συμμετείχαμε σε όλα τα συνέδρια της Ομοσπονδίας, καταθέτοντας πλήθος τεκμηριωμένων προτάσεων για θεσμικά και άλλα ζητήματα.


 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Με τη δική σου νέα εντολή, στις αρχαιρεσίες της Ένωσής μας ( 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2018 ), θα συνεχιστεί η εκπροσώπησή σου με σοβαρότητα, ήθος και αξιοπιστία, με στόχο την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, αλλά και την κοινωνική μας ανέλιξη. Αντλώντας δύναμη, από τις αξίες μας, αλλά κυρίως από όλους εσάς, που μας εμπιστευτήκατε και μας τιμήσατε, ζητάμε την ανανέωση της μεταξύ μας εμπιστοσύνης.

Εμπράκτως Κοντά στο Συνάδελφο !


Η Ενωση Ανήκει στα μέλη της!





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Προσφορά των super market " ΚΡΗΤΙΚΟΣ " για τα μέλη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Τρόπος παραλαβής εκπτωτικών καρτών

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συνδιοργάνωση ημερίδας από την Ένωσή μας, το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υ.Α.Ο.Ε. και τον διεθνή μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό Α21







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network