Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέες επικουρικές συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Σωμάτων Ασφαλείας



.

Α. Επικουρικό ΤΕΑΕΧ – ΤΕΑΥΑΠ – ΤΕΑΥΠΣ
Το Σεπτέμβριο 2015 τα τρία επικουρικά ταμεία του ΤΕΑΠΑΣΑ εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠhttps://enstoloi.net/entaxi-teapasa-sto-etea/
και από τότε σταμάτησε η έκδοση επικουρικών για αποστράτους αστυνομίας και πυροσβεστικής, μέχρι να δοθούν σχετικές οδηγίες.
Το 2016 με το νέο ασφαλιστικό καθορίστηκε νέος τρόπος υπολογισμού του επικουρικού για διαγραφή μετά την 1-1-2015, ενώ η σχετική εγκύκλιος με οδηγίες για τα επικουρικά εκδόθηκε μόλις το Νοέμβριο 2017: Εγκύκλιος ΑΔΑ: ΨΓ0Γ465Θ1Ω-ΕΩΤ (pdf)
Η ανωτέρω εγκύκλιος προβλέπει ότι το επικουρικό θα αποτελείται από το άθροισμα δύο επί μέρους τμημάτων / περιόδων:
1. Για χρόνο ασφάλισης μέχρι 31-12-2014, το επικουρικό είναι το γινόμενο των ετών ασφάλισης, επί σταθερό συντελεστή 0,45%, επί το μέσο όρο ασφαλιστέων αποδοχών από το 2002 μέχρι και το 2014.
2. Για τα έτη μετά το 2015 το επικουρικό θα προκύπτει με διανεμητικό σύστημα με νοητή κεφαλαιοποίηση, δηλαδή επιστρέφονται οι εισφορές έντοκα με επιτόκιο που αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο και προκύπτει με βάση τεχνικούς δείκτες βιωσιμότητας του ταμείου.
Πέραν των προσωπικών δεδομένων (έτη ασφάλισης, ασφαλιστέες αποδοχές κλπ), προβλέπονται επιπρόσθετα 18 παράμετροι που επηρεάζουν το ύψος του επικουρικού, οι οποίες θα επικαιροποιούνται κάθε χρόνο: Τμήμα απόφασης 23123/785/7-6-2016 για ΕΤΕΑΕΠ
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη ακρίβεια στον υπολογισμό των επικουρικών για διαγραφή μετά το 2015, διότι δεν χρησιμοποιείται πλέον ο τελευταίος μισθός (όπως γινόταν παλιά) αλλά ο μέσος όρος αποδοχών από το 2002, ενώ το αναλογούν ποσό μετά το 2015 εξαρτάται από δεκάδες παραμέτρους (έσοδα – έξοδα ταμείου, αναλογία εν ενεργεία – συνταξιούχων, μέσο προσδόκιμο ζωής, φύλο κλπ) που φυσικά είναι αδύνατον να προβλεφθούν.
Οπότε αναγκαστικά στις σελίδες “Σύνταξη τ.ΧΦ – τ.ΑΠ – ΠΣ” το επικουρικό υπολογίζεται κατά προσέγγιση για διαγραφή μετά το 2015, ενώ θα βελτιστοποιείται συνέχεια ο σχετικός αλγόριθμος (εφόσον βέβαια γνωστοποιούνται αντίστοιχα δεδομένα συναδέλφων).
Β. Προσθήκη πεδίου για προϋπηρεσία ΤΕΒΕ
Η προϋπηρεσία ΤΕΒΕ προσμετρά ακριβώς το ίδιο όπως και το ΙΚΑ για τον υπολογισμό της νέας σύνταξης, όμως δεν προσμετρά για τα επικουρικά του ΕΤΕΑΕΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ (ενώ αντίθετα ο χρόνος ΙΚΑ συνυπολογίζεται).
Για το λόγο αυτό προστέθηκε ξεχωριστό πεδίο για εισαγωγή προϋπηρεσίας ΤΕΒΕ (σε μήνες), ώστε να υπολογίζονται σωστά τα συνολικά έτη ασφάλισης υπέρ σύνταξης και επικουρικού, καθώς και οι τυχόν πρόσθετες εισφορές που απαιτούνται για συμπλήρωση των ελάχιστων ετών ασφάλισης στο ΤΕΑΠΑΣΑ(όπου επίσης δεν μετράει το ΤΕΒΕ).

πηγή  enstoloi.net 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Προσφορά των super market " ΚΡΗΤΙΚΟΣ " για τα μέλη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Τρόπος παραλαβής εκπτωτικών καρτών

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συνδιοργάνωση ημερίδας από την Ένωσή μας, το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υ.Α.Ο.Ε. και τον διεθνή μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό Α21







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network