Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Δ/νση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης



Αριθ. Πρωτ.: 20    Θεσσαλονίκη 26 Μαρτίου 2018


ΘΕΜΑ : Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Δ/νση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.


Μέλη του Προεδρείου της Ένωσής μας πραγματοποίησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, επίσκεψη στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους υπηρετούντες, στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», συναδέλφους και να διαπιστώσουν τις νέες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί εκεί και συνακόλουθα τις αυξημένες ανάγκες της Υπηρεσίας στον τομέα αυτό.


Ο Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης αποτελεί το δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, σε ετήσιο όγκο διακινούμενων επιβατών με έντονη κυκλοφορία καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία, μετά τις νέες εξελίξεις, αυξάνεται συνεχώς με μεγάλη πρόοδο. Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν συνεχώς τον εκτελούμενο αριθμό των πτήσεων, ενώ παράλληλα αεροπορικές εταιρείες, όπως η QatarAirways, προγραμματίζουν να ξεκινήσουν νέα δρομολόγια καθημερινά και συνδέοντας απευθείας προορισμούς με το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Σύμφωνα μάλιστα με τη διαχειρίστρια εταιρεία (Fraport), ο αριθμός των επιβατών για το έτος 2018 αναμένεται να ξεπεράσει τους 7.000.000. Για τους λόγους αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει από πλευράς της σημαντικά κατασκευαστικά έργα σε κτιριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου δηλαδή να μπορεί να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος όγκος επιβατών.


Υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών, που διαμορφώνονται ημέρα με την ημέρα και οδηγούν στην εξέλιξη του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης σε μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, η Ένωσή μας όχι μόνο δεν μένει αμέτοχη, αλλά είναι παρούσα αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις, που υπάρχουν σήμερα, αλλά και που πρόκειται με βεβαιότητα να εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον, προτείνοντας παράλληλα λύσεις, δραστηριοποιούμενη για το καλό της κοινωνίας κατά πρώτον, την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την ασφαλή και ανεμπόδιστη εκτέλεση των καθηκόντων από πλευράς των συναδέλφων.


Ενόψει λοιπόν της αυξημένης κίνησης επιβατών στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και της ανακατανομής των χώρων, που χρησιμοποιεί η Δ.Α.Κ.Α.Θ., απαιτείται επειγόντως ενίσχυση με επιπλέον μόνιμο αστυνομικό προσωπικό, ενώ λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης – όπως είναι προφανές – κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, όταν πλέον το αεροδρόμιο ασφυκτιά, απαιτείται ενίσχυση με 40 άτομα. Επίσης, είναι απαραίτητη η άμεση εγκατάσταση του Συστήματος Αυτόματης Αναγνώρισης Αποτυπωμάτων, η οποία εκκρεμεί από το Α.Ε.Α., προκειμένου να αποφεύγονται μεταγωγές των συλληφθέντων στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε., με συνέπειες τη δυσλειτουργία, την απασχόληση προσωπικού, καθυστέρηση και κόστος. Τέλος, επειδή τα υπάρχοντα οχήματα της Δ/νσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν λειτουργικές ανάγκες, είναι επιβεβλημένο, η εν λόγω Υπηρεσία, να εξοπλιστεί με τρία νέα περιπολικά οχήματα (Ασφάλειας, Αστυνόμευσης, Τροχαίας), γεγονός το οποίο όχι μόνο θα αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. και της χώρας στα μάτια των τουριστών, αλλά θα λύσει και πολλά καθημερινά προβλήματα στην εκτέλεση της υπηρεσίας.


Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια όσων ανωτέρω έχουν επισημανθεί, έχοντας κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις, είναι παρούσα αντιλαμβανόμενη το ρόλο και την ευθύνη της σε τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα. Αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των συναδέλφων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με προτάσεις και διεκδικήσεις προς τη φυσική και την πολιτική ηγεσία του Σώματος.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Εξασφάλιση αριθμού προσκλήσεων ελεύθερης εισόδου στην 87η ΔΕΘ για τα μέλη της Ένωσής μας

Δωρεάν Ετήσιες Συνδρομές στη ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ για τα μέλη της Ένωσής μας

Ενότητα στο Συνδικαλιστικό Αστυνομικό Κίνημα







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network