Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»



Αριθ. Πρωτ.: 45   Θεσσαλονίκη 29 Δεκεμβρίου 2017


ΘΕΜΑ : Επίσκεψη της Ένωσής μας στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


Το Προεδρείο της Ένωσή μας, στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, μετά από προγενέστερη απονομή αναμνηστικού ενθυμίου, στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη, για το ποιμαντικό του έργο και εξακολουθώντας να παρέχει έμπρακτη στήριξη, την Παρασκευή 29-12-2017 επισκέφτηκε το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο Μενεμένης και αφού αντάλλαξε ευχές, προσέφερε αριθμό δωροεπιταγών για αγορές τροφίμων από Κατάστημα γνωστής αλυσίδας supermarket.


Το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», με οδηγό και Πρωτεργάτη τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη, αποτελεί φορέα έμπρακτης αγάπης και στήριξης προς τα εξαρτημένα παιδιά και προς τα παιδιά των ROM, που βίαια και πρόωρα χάνουν την παιδική αθωότητα λόγω των απάνθρωπων συμφερόντων, εκπέμποντας με τη δράση του φως και ελπίδα. Στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων παράλληλα, λειτουργεί και ενοριακό συσσίτιο, που διατίθεται μέσα στο οικοτροφείο σε συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, αλλά και σε διερχόμενους χρήστες εθιστικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ήταν συνεχείς οι επεμβάσεις, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της παλαιάς μονοκατοικίας, που φιλοξενεί παιδιά, αλλά και για την επίπλωση των εσωτερικών της χώρων, ώστε να είναι πιο άνετοι και λειτουργικοί. Σήμερα, στο «ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στεγάζονται 15 παιδιά, σε δύο οικήματα στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο κρισιμότερος δείκτης για την αξιολόγηση του έργου του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων είναι η πρόοδος στον τομέα της εκπαίδευσης και η δραστική μείωση της σχολικής διαρροής, λόγω των δράσεων του. Αξιοσημείωτες είναι επίσης και οι εξωσχολικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών, καθώς και οι διακρίσεις τους σε επιστημονικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.


Η Ένωσή μας, εκφράζοντας τον θαυμασμό της προς τον εφημέριο του ναού Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου και προς όλους τους εθελοντές για το υπέροχο αυτό έργο, δηλώνει ότι θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας και τους εύχεται καλή δύναμη.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.


 






ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network