Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επισκέψεις της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας στις Έδρες των Δ/νσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Αριθ. Πρωτ.: 44  Θεσσαλονίκη 20 Δεκεμβρίου 2017


ΘΕΜΑ : Επισκέψεις της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας στις Έδρες των Δ/νσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο του έτους 2017, η Ένωσή μας, πιστή στις δεσμεύσεις της για αμεσότερη και δια ζώσης επικοινωνία με τα μέλη της, ολοκλήρωσε έναν κύκλο επισκέψεων στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.


Ειδικότερα, μέλη του Προεδρείου της Ένωσής μας και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, μαζί με τα μέλη του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Μπαρμπούτη Αριστείδη και Κουκουφίκη Σταύρο, επισκέφτηκαν τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πιερίας, Σερρών, Πέλλας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Ημαθίας, στις 31/10/2017, 07/11/17, 22/11/2017, 08/12/2017, 12/12/2017 και 19/12/2017 αντίστοιχα. Κατά τις συναντήσεις αυτές αναπτύχθηκαν θέματα, που απασχόλησαν το πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στην Καλαμάτα, όπως η διασφάλιση της 35ετούς παραμονής των Αξιωματικών στο Σώμα, η εξέλιξη σε θέματα βαθμολογίου, που αφορά τους Αξιωματικούς του Τ.Ε.Μ.Α. και τους Ανθυπαστυνόμους, η αντικειμενικοποίηση του συστήματος κρίσεων, η αναγνώριση των τίτλων σπουδών των Αστυνομικών κ.ά. καθώς και οι ήδη εκφρασμένες, επΆ αυτών, θέσεις της Ένωσής μας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τα δεδομένα και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 01/01/2018, αλλά και για τη λήψη της εφάπαξ παροχής με την έκδοση της πράξης προκαταβολής σύνταξης, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.


Πέραν των γενικότερων ζητημάτων, που αφορούν όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, δηλ. την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και την ανάγκη για ανανέωση του στόλου των περιπολικών οχημάτων, προβλήθηκαν, μέσω του διαλόγου, ειδικότερα θέματα, που αφορούν συγκεκριμένες Διευθύνσεις και χρήζουν επίλυσης για την ασφάλεια των συνόρων και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Ειδικότερα: 1) Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς έχει επωμιστεί το βάρος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων, καίτοι την αστυνόμευση της λεγόμενης Δυτικής Βαλκανικής Διαδρομής (κατά την είσοδο από την Ελλάδα στην π.Γ.Δ.Μ. και αντίστροφα), η οποία απαιτεί τόσο τους συνοριακούς ελέγχους στα νομοθετημένα σημεία όσο και τη συνοριακή επιτήρηση στα μη νομοθετημένα. Για το σκοπό αυτό προτείνεται η ίδρυση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου - επιτήρησης των χερσαίων συνόρων και η αύξηση της ενισχυτικής δύναμης στα προηγούμενα επίπεδα, καθώς αυτή μειώθηκε το μήνα Νοέμβριο του 2017 με διαταγή του Α.Ε.Α. Επίσης μετά τα νέα δεδομένα του Π.Δ. 7/2017 καταργήθηκαν τα Αστυνομικά Τμήματα Ν. Σάντας, Μαυρονερίου και Δροσάτου και η αρμοδιότητα αυτών υπάγεται στο Α.Τ. Κιλκίς. Μετά από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του παραπάνω Π.Δ. διαπιστώθηκε «κενό» Αστυνόμευσης στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Σάντας και Των Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρονερίου, Δροσάτου και Τερπύλλου, που σήμερα αστυνομεύονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, το οποίο απέχει μέχρι και 23,9 χιλ. μακριά από τις προαναφερόμενες Δημοτικές κοινότητες. Κατόπιν αυτών προτείνεται η επέκταση του θεσμού « Τοπικός Αστυνόμος » στις παραπάνω περιοχές. Μάλιστα με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Κιλκίς παραχωρούνται χώροι στέγασης για την εγκατάσταση των Τοπικών Αστυνόμων, εντός των παραπάνω κοινοτήτων, με καλυπτόμενα όλα τα λειτουργικά έξοδα και την προμήθεια των αναλώσιμων υλικών. ΚατΆ αυτόν τον τρόπο θα παγιωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και θα υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση. Για τις παραπάνω προτάσεις έχουν υποβληθεί και σχετικά αιτήματα από την οικία Διεύθυνση.


2) Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας όπως διαπιστώθηκε, η συνήθης διαδικασία για την προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης) μέσω προκήρυξης μειοδοτικών διαγωνισμών, είναι χρονοβόρα και υπάρχει ο κίνδυνος η εναπομείνασα ποσότητα να μην επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες των Υπηρεσιών. Προτείνεται, ενόψει ψύχους, μέχρι την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης μέσω των στρατιωτικών μονάδων.


3) Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, όπου η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών προβλέπει τη λειτουργία του νέου Τμήματος Α.Τ. Αριστοτέλη, στις εγκαταστάσεις του παλαιού Α.Τ. Ιερισσού, προτείνεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο η έδρα του Τμήματος να βρίσκεται σε άλλη περιοχή, λόγω του ιστορικού με τα μεταλλεία της περιοχής. Η λειτουργία του νέου Τμήματος έχει προσωρινά ανασταλεί.


Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α., στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για τη δική της παρέμβαση στη φυσική και πολιτική ηγεσία, προκειμένου να δοθεί λύση στα προαναφερθέντα ζητήματα.


Το Προεδρείο της Ένωσή μας, θα συνεχίσει, εκ του θεσμικού του ρόλου, να αναδεικνύει τα ανακύπτοντα ζητήματα, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή τους, εκπροσωπώντας τα μέλη της Ένωσής μας.


 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


 


Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.


 


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.


 


 


 


 






ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Συγχαρητήρια Επιστολή στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network