Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ομιλία Προέδρου Ε.Α.Κ.Μ. σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Ι.Μ. Νεαπόλεως-ΣταυρουπόλεωςΑριθ. Πρωτ.: 37      Θεσσαλονίκη 15 Σεπτεμβρίου 2017


ΘΕΜΑ: Ομιλία Προέδρου Ε.Α.Κ.Μ. σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.


Στην εκδήλωση με θέμα « Η προσφορά της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα της κρίσης », που διοργανώθηκε την Πέμπτη (14/09/17), από την Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο κλειστό δημοτικό θέατρο του Δήμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης ( Εντός του πρώην Δημαρχιακού Μεγάρου ), παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσής μας, ως προσκεκλημένος ομιλητής και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κος Μπαρμπούτης Αριστείδης. Ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση ήταν ο κος ¶δωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ο κος Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ., ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής Α.Π.Θ., ο κος Κων/νος Γκίνης, επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ., ο πρόεδρος της Ένωσής μας, κος Ψαρογιάννης Ιωάννης, εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Ο πρόεδρος της Ε.Α.Κ.Μ., στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσφορά της Αστυνομίας στην Ελλάδα της κρίσης, λέγοντας ότι αυτή εξειδικεύεται σε δύο πτυχές και ειδικότερα στην προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι Αστυνομικοί για να παραμείνουν ασφαλείς οι ελληνικές πόλεις, καθώς και στην κοινωνική δράση που αναπτύσσεται μέσα από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας ότι καταγράφηκε σημαντική αύξηση του εγκλήματος τον πρώτο χρόνο των μνημονίων, ενώ στη συνέχεια, από το 2012 και μετά, παρατηρήθηκε μείωση της εγκληματικότητας, σε ορισμένες κατηγορίες εγκλημάτων που επιδρούν στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η μείωση αυτή της εγκληματικότητας, ανέφερε, στην περίοδο αυτή της κρίσης, οφείλεται διότι οι Αστυνομικοί διακατέχονταν από την ενσυναίσθηση για τους πολίτες-θύματα των εγκληματικών πράξεων, καθώς στο πρόσωπό τους είδαν τους δικούς τους συγγενείς. Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν παρά τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί καθημερινά σε υλικοτεχνική υποδομή και παρά τις μεγάλες μειώσεις, που έχουν υποστεί, στις μηνιαίες αποδοχές, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μείωση του χρόνου απόκρισης της Αστυνομίας στις αναφορές εγκληματικής δραστηριότητας. Εδώ, επισήμανε, «εντοπίζεται η ιδιαιτερότητα της ελληνικής αστυνομίας, του Έλληνα Αστυνομικού σαν μονάδα και σαν προσωπικότητα ».


Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ε.Α.Κ.Μ., αναφέρθηκε στην κοινωνική δράση των Υπηρεσιών και ιδίως της Γ.Α.Δ.Θ., απαριθμώντας ενδεικτικά τις συγκεντρώσεις τροφίμων, τις παιδικές εορταστικές εκδηλώσεις, τη διάθεση της φιλαρμονικής, κατά τη λιτάνευση των ιερών εικόνων στις ημέρες θρησκευτικών εορτών, την εθελοντική αιμοδοσία, τις ομιλίες και διαλέξεις για την πρόληψη κλοπών και ληστειών, στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, καθώς και τις επισκέψεις και ομιλίες σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.


Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Ν.Δ., ο Δήμαρχος Συκεών – Νεαπόλεως κος Δανιηλίδης, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.


 Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στα στελέχη των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας-ΧορτιάτηΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network