Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση των προεδρείων Ε.Α.Κ.Μ. και Ε.Α.Α.Μ.Θ. με το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο 


 


 


Αριθ. Πρωτ.: 12/2017 Θεσσαλονίκη-Κομοτηνή, 24-02-2017


 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ   ΔΕΛΤΙΟ


ΘΕΜΑ : « Συνάντηση των προεδρείων Ε.Α.Κ.Μ. και Ε.Α.Α.Μ.Θ. με το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο »


Τα δύο προεδρεία των αδελφοποιημένων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αξιωματικών, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στον απόηχο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα [Πλατεία Συντάγματος], πραγματοποίησαν την 23/02/2017 στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κοινή συνάντηση με το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο, στον οποίο έθεσαν υπόψη τα κατά βάση κοινά προβλήματα, που τους απασχολούν.


Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης, μετά του Γενικού Γραμματέως, κ. ΚΑΜΟΥΡΑ Κλεάρχου, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, κ. ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗΣ Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ., κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ¶γγελος, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ., κ. ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ Πέτρος, καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ. και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Παναγιώτης.


       Εκ μέρους μας, αφού αρχικά ευχηθήκαμε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, δώσαμε το σημερινό στίγμα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα μέλη των Ενώσεών μας σε εξοπλισμό, σε κτηριακές υποδομές, οχήματα κ.λ.π. Τονίσαμε την σημαντική προσπάθεια, που καταβάλλουν οι Διοικητές, οι λοιποί Αξιωματικοί και όλοι οι συνάδελφοι μας ανεξαιρέτως βαθμού, με τις πολλές αξιόλογες αστυνομικές επιτυχίες, που εμπεδώνουν το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και καλλιεργούν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών, ειδικά σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Παράλληλα, λόγω των πολλαπλών ζητημάτων, που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας και οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, συζητήσαμε τα προκύπτοντα ζητήματα που αφορούν τον εξοπλισμό τους, την εκπαίδευση του προσωπικού, τις μετακινήσεις και τη δημιουργία ουσιαστικών κινήτρων για τη προθυμία στελέχωσής τους.


     Από την πλευρά του, ο κ. Γενικός, μας αναφέρθηκε στην ουσιαστική παρουσία των Ενώσεών μας, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων, με την προοπτική μιας περισσότερο τακτικής, ουσιαστικής και αγαστής συνεργασίας μας για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως προβλημάτων των μελών μας, ζητώντας ταυτόχρονα τη κατανόηση του προσωπικού ειδικά σε αστυνομικά ζητήματα, όταν λαμβάνει χώρα επιχειρησιακός σχεδιασμός, με εθνικές προεκτάσεις. Εκ μέρους του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα καταβληθεί ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να επιλυθούν τα αστυνομικά θέματα» και είναι θα στη διάθεση μας, προκειμένου εμείς ως θεσμικοί και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού, να του κοινοποιήσουμε τα ζητήματα αυτά για την αντιμετώπιση τους. Τέλος, ζήτησε να μεταφέρουμε σε όλα τα μέλη μας, να ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ/ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ να κάνουν χρήση της ημερήσιας ανάπαυσης τους στο βωμό των διαρκών υπηρεσιακών αναγκών, ώστε να ξεκουράζονται, πράγμα που αποτελεί και κεντρική γραμμή της φυσικής μας ηγεσίας.


     Οι αδελφοποιημένες Ενώσεις μας, θα συνεχίσουν αμέριστα να νοιάζονται για τα αστυνομικά προβλήματα, να δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση επίλυσης των ζητημάτων σε θεσμικό, οικονομικό και υπηρεσιακό επίπεδο, τόσο με κοινές δράσεις και παρεμβάσεις τους, όσο και ξεχωριστά, με απώτερο στόχο την ηθική και εργασιακή ικανοποίηση των μελών μας, συνδυαστικά με την ποιοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, πάντα κινούμενες με σεβασμό και υπευθυνότητα έναντι των συναδέλφων μας.


ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.


Πρόεδρος ΕΑΚΜ Ψαρογιάννης Ι.


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.


Πρόεδρος ΕΑΑΜΘ Δραγουδάκης Αν.


Γεν. Γραμματέας Παπαθεμελής ¶γγελος


 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Στην Καλαμάτα το Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Η Ένωσή μας στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Παράδοση διαγνωστικών τεστΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network