Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας ΧαλκιδικήςΑριθ. Πρωτ.: 48                         Θεσσαλονίκη 09 Δεκεμβρίου 2016


ΘΕΜΑ : ‘’ Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ.Α. Χαλκιδικής ‘’.


Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, το Προεδρείο της Ένωσής μας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη και το Γενικό Γραμματέα ΚΑΜΟΥΡΑ Κλέαρχο, μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ Αριστείδη, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, όπου συναντήθηκαν με το Δ/ντη του νομού, Ταξίαρχο κ. ΤΖΟΥΜΑΪΛΗ Θεολόγο, καθώς και με άλλους Αξιωματικούς – Διοικητές των Τμημάτων της Διεύθυνσης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και πρόεδρος της Ε.Α.Α.Μ.Θ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, καθώς προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη των δύο προεδρείων για την εξασφάλιση θέσεων σε παιδικές κατασκηνώσεις, στο Δημαρχείο του Πολυγύρου.


Μείζον θέμα στην εν λόγω Διεύθυνση είναι η στελέχωση με έναν τουλάχιστον Ανώτατο Αξιωματικό, γεγονός, που απασχολεί ιδιαιτέρως την Ένωσή μας προς αναζήτηση λύσης. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής λειτουργεί με αναπληρωτή έναν Ανώτατο Αξιωματικό, στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ενώ η ιεραρχία στη συνέχεια εξαντλείται στους βαθμούς του Α/Β, Α/Α’ ή Υπαστυνόμου, με τους οποίους καλύπτονται οι θέσεις των διοικήσεων Αξιωματικών. Η ηγεσία, εδώ και τρία χρόνια περίπου, επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα με ενίσχυση, ενός Ανώτερου Αξιωματικού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω αποσπάσεως ανά τρίμηνο. Ωστόσο, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο δεν επιφέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, καθώς οι αποσπώμενοι Αξιωματικοί, παρά την επιθυμία τους για συνεισφορά, κατ’ ουσία δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και κυρίως να ολοκληρώσουν το έργο τους, λόγω της περιορισμένης παραμονής τους.


Επίσης ζητήματα οικονομικής φύσεως, όπως οι δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά και η ενίσχυσητου στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων με νέα, κυρίως τύπου JEEP, πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν και προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζονται οι ενέργειές μας.


Η Ένωσή μας επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλλεται από όλο το προσωπικό, με τη βοήθεια όλων των στελεχών της Διεύθυνσης, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των τουριστών, πιστεύει ότι οι συνεχιζόμενες ( ανά τρίμηνο ) αποσπάσεις των Αξιωματικών από την περιφέρεια δε λύνουν το πρόβλημα και απαιτείται η μόνιμη τοποθέτηση ενός τουλάχιστον Ανώτατου Αξιωματικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας κατά την ξενάγηση του Πρωθυπουργού στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Παράδοση διαγνωστικών τεστΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network