Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ.Α. Πιερίας



Αριθ. Πρωτ.:45                                  Θεσσαλονίκη 29 Νοεμβρίου 2016


 


ΘΕΜΑ : «Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονία στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας»


 


Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα της, καθώς και από το μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και του Δ.Σ. της Ένωσής μας, Α/Β’ ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗ Σταύρου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου και συναντήθηκε με τον Ταξίαρχο κ. ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ Αθανάσιο και άλλους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης.


Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την εν λόγω Διεύθυνση, όπως η ανανέωση του στόλου των καταπονημένων υπηρεσιακών οχημάτων και κυρίως οι έκτακτες ενισχύσεις, που απαιτούνται κατά τους θερινούς μήνες, στην εν λόγω Διεύθυνση, με αστυνομικό προσωπικό, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ο αριθμός των ξένων επισκεπτών, κυρίως από τα Βαλκάνια αλλά και από την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, είναι τεράστιος, ενώ οι οργανωμένες παραλίες του νομού εκτείνονται σε μία ακτογραμμή πάνω από 30 χιλιόμετρα, γεγονός για το οποίο απαιτείται ένας ικανοποιητικός αριθμός Αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπίζονται, τους καλοκαιρινούς μήνες, επαρκώς τα ζητήματα γενικής και ειδικής αρμοδιότητας.


Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο Α.Τ. Λιτοχώρου, όπου συναντηθήκαμε με το διοικητή της Υπηρεσίας αυτής. Το συγκεκριμένο Τμήμα αστυνομεύει την ομώνυμη πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, με το Λιτόχωρο να αποτελεί έναν πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών την χειμερινή περίοδο, λόγω και των ορειβατικών διαδρομών προς τον Όλυμπο. Το κύριο θέμα που αντιμετωπίζεται εδώ είναι η ανάγκη για την ύπαρξη νέων περιπολικών, καθώς εάν θέλουμε η «εικόνα» του Σώματος της Αστυνομίας να μην ακυρώνει το έργο και την αποστολή της, αλλά να συμβαδίζει με αυτά, δε θα πρέπει να αφήνονται τουριστικές περιοχές με οχήματα σχεδόν εικοσαετίας.


Ως πρωτοβάθμιο σωματείο, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας και ερχόμενοι σε προσωπική επαφή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τα μέλη μας, διοικούντες Αξιωματικούς-Ανθυπαστυνόμους, οφείλουμε να αναφερθούμε στους προβληματισμούς των συναδέλφων και υιοθετώντας συγχρόνως τις απόψεις αυτών, να εμμείνουμε στην ιδέα, ότι οι διοικούντες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, ο κάθε ένας ξεχωριστά, από την ηγεσία ως δημιουργικές οντότητες, με έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι οποίες ποικίλουν, συνεκτιμώντας πάντοτε και τους παράγοντες, που καθορίζουν τη δραστηριότητά τους, αλλά και τους τιθέμενους από την Υπηρεσία στόχους. Συγκεκριμένα και υπό αυτό το πρίσμα, αναφορικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, η διοίκηση, ανά διεύθυνση, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, στις προτάσεις της προς την ηγεσία και την προσωπική γνώμη   των διοικούντων Αξιωματικών, ως προς την τοποθέτησή τους, όσον αφορά τις καταργούμενες Υπηρεσίες.


Ακόμη, προτείνεται η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα πειθαρχικού δικαίου, στην οποία θα συμμετέχουν τα στελέχη, ανά την επικράτεια, που είναι επιφορτισμένα με την εφαρμογή του πειθαρχικού νόμου, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουν τυχόν αμφιβολίες τους, αλλά και να δοθεί από την ηγεσία η απαραίτητη καθοδήγηση για έναν ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων υποθέσεων.


Εκ μέρους μας, δέον να υπογραμμιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται, με την βοήθεια όλων των στελεχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, προκειμένου να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και μέσω αυτού να εξυπηρετούνται οι τουρίστες αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργείται μία παράμετρος ελκτικότητας προς αυτούς.


Η Ένωσή μας, εκ του θεσμικού της ρόλου, θα αναδείξει και θα προωθήσει τα ανακύπτοντα αυτά ζητήματα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Πρόεδρος


ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.


Γεν. Γραμματέας


ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλ.


 


Content edited with the HTML Editor. Powered by 4html.net © 2016





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network