Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στην έδρα της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αριθ. Πρωτ.: 24 Θεσσαλονίκη 12 Μαΐου 2016

ΘΕΜΑ : "Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα της Δ.Α.Ε.Θ."

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με εκλεγμένους Αντιπροσώπους της στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α., επισκέφτηκε την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προσφορά Υγειονομικού Υλικού, προς τις δυνάμεις των διμοιριών, οι οποίες απασχολούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ειδομένης και όχι μόνο. Για την εν λόγω προσφορά είχε προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έπειτα από συνεδρίαση στην έδρα του νομού Κιλκίς, στην οποία παρίστατο και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας.
Στην έδρα των Αστυνομικών Επιχειρήσεων μας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής, ο Αναπληρωτής Διευθυντής, οι Διοικητές των Υποδιευθύνσεων, καθώς και Αξιωματικοί των Τμημάτων της Υπηρεσίας. Στην διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκε το θέμα του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο είχε ψηφισθεί προ ολίγων ωρών. Παράλληλα, αναφέρθηκαν οι ενέργειες της Ένωσης μας, στο πρόσφατο παρελθόν, για την μη ψήφιση του, καθώς και οι ενέργειες - προτάσεις της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τις αλλαγές επί του νέου Νομοσχεδίου. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η πρόταση της Ένωσης μας για αλλαγές στο σχεδιαζόμενο Π.Δ. των μετακινήσεων, το οποίο έχει σχετική αναφορά προς τους Αστυνομικούς της Δ.Α.Ε. και για το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια εξέλιξη.
Από την πλευρά της Διοίκησης της Διευθύνσεως, αλλά και των λοιπών Αξιωματικών, εκφράστηκαν οι προβληματισμοί για το πόσο ευάλωτοι είναι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς η Υπηρεσία τους, λόγω της φύσεώς της, βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας και αποτελεί συχνά «στόχο» των Μ.Μ.Ε., με αποτέλεσμα τη δημιουργία συνθηκών πίεσης και άγχους στο σύνολο του προσωπικού της, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς παρά τη διαρκή συντήρηση τους δεν παύουν να είναι πεπαλαιωμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν συναδέλφoυς σε ολόκληρη την Επικράτεια της Χώρας. Τέλος, αναφέρθηκαν οι γνωστές, εδώ και καιρό, ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα ο αριθμός των Αστυνομικών, οι οποίοι καλούνται να λαμβάνουν μέτρα στις διμοιρίες, να είναι πολλές φορές ο μισός από αυτόν που θα έπρεπε, γεγονός που έχει ως συνακόλουθο και την αύξηση της επικινδυνότητας για ενδεχόμενους τραυματισμούς.
Η ΅Ένωση μας, υποσχέθηκε την μεταβίβαση των προβλημάτων και των προβληματισμών καθώς και την προσπάθεια επίλυσης αυτών, όντας συνεχώς και αδιαλείπτως στο πλευρό όσων συναδέλφων το έχουν ανάγκη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Πρόεδρος
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.
Γενικός Γραμματέας
ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλ.





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network