Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ας το ομολογήσουμε επιτέλους... αποτύχαμε.

Αρ. Πρωτ.: 15/2024                                                            Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2024


Θέμα: « Ας το ομολογήσουμε επιτέλους... αποτύχαμε »


Ας το ομολογήσουμε... αποτύχαμε !!!


Αυτό που συζητάμε μεταξύ μας, με τη γυναίκα μας, με την αδερφή μας, με τα παιδιά μας, με τους φίλους μας, ας το ομολογήσουμε πλέον δημόσια... να κοιτάξουμε κατάματα τον Έλληνα πολίτη και να το ομολογήσουμε...! Αποτύχαμε να εξασφαλίσουμε στον Έλληνα πολίτη να νιώθει ασφαλής!

Τι και ποιος φταίει;

- Φταίει η νομοθεσία;  Όχι, δε φταίει η νομοθεσία... η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής!

- Φταίει ο αριθμός των αστυνομικών; Όχι, δε φταίει ο αριθμός των αστυνομικών... οι υπάρχοντες αστυνομικοί επαρκούν!

- Φταίει η απροθυμία των αστυνομικών; Όχι, δεν υπάρχει απροθυμία αστυνομικών... οι αστυνομικοί και θέλουν και μπορούν να επιβάλλουν την τάξη!

Αυτό που φταίει είναι η έλλειψη βούλησης, είναι η έλλειψη αποφασιστικότητας, είναι η έλλειψη πυγμής στη λήψη αποφάσεων, σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να περάσει το μήνυμα προς τους παράνομους ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αποφασισμένη να επιβάλλει το ΝΟΜΟ! Και ότι στην επιβολή του νόμου δεν προτίθεται να κάνει πίσω ούτε μια σπιθαμή...

Κυκλοφορεί, πλέον, ως ανέκδοτο μεταξύ των αστυνομικών, ότι αντί η αστυνομία να φροντίσει με αποφασιστικότητα και διορατικότητα να αφοσιωθεί στη πρόληψη της εγκληματικότητας, με το σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό και την κατάλληλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αυτή θέτει ως μοναδική προτεραιότητα? και αναλώνεται αποκλειστικά στο πώς θα δικαιολογήσει την εκάστοτε «στραβή» που έκατσε στη «βάρδια»…

«Σκοτώθηκε αστυνομικός από το μαχαιροβγάλτη Νορβηγό που οπλοφορούσε ανενόχλητος σε μπαρ της Θεσσαλονίκης τις μέρες των Χριστουγέννων... προφανώς  ήταν η κακιά στιγμή γιατί ήταν ψυχικά ασθενής ο Νορβηγός! »

«Σκοτώθηκε ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που καταδίωκε μαζί με το περιπολικό τον ΡΟΜΑ με το κλεμμένο όχημα... προφανώς ήταν η κακιά στιγμή που φρέναρε το προπορευόμενο περιπολικό »

«Διέσχισαν ένα τσούρμο Κροάτες χούλιγκαν την μισή Ελλάδα και δολοφόνησαν στην Αθήνα έναν πολίτη... προφανώς ήταν η κακιά στιγμή που δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν οι τροχονόμοι της επαρχίας »  

«Ένας Αλβανός κακοποιός, έβγαλε όπλο, ανενόχλητος και πυροβόλησε εν ψυχρώ, εν μέσω περαστικών, τρία παλικάρια στο Γκάζι… προφανώς δεν φταίει η αστυνομία γιατί ο Αλβανός χρησιμοποιούσε τα νομιμοφανή έγγραφα του θανόντος αδερφού του »

«Βγαίνουν πιστόλια και πυροβολούνται Αλβανοί σε καφενείο... προφανώς αυτά πάντα συνέβαιναν και εξάλλου βρέθηκε ο δράστης »

«Δολοφονείται Αστυνομικός από ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε γήπεδο... δεν ήτανε η πρώτη φορά που πέφτουν φωτοβολίδες, απλά ήτανε η κακιά η ώρα»

«Πλακώνονται μέρα μεσημέρι χούλιγκαν σε κεντρικότατο δρόμο... ομοίως δεν είναι πρώτη φορά που οπαδοί συμπλέκονται και άλλωστε συνελήφθησαν 11 άτομα »

«Γαζώνουν με σφαίρες καφενείο  στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.... είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως συνέβαινε και παλιότερα »

 

Προς επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω, μετά από πολλά χρόνια, τρομοκράτες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες Υπηρεσίες της Αστυνομίας, ήτοι στην έδρα των ΜΑΤ... προφανώς οι τρομοκράτες αντιλήφθηκαν αυτό ακριβώς που δηλώνουμε, με κραυγή αγωνίας, μέσω των ανακοινώσεων μας, ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική Αστυνομία, ενδεχομένως, είναι οι ιδανικότερες για την ανάπτυξη τρομοκρατικής δράσης.


κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,


είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να προβείτε σε αλλαγές, αρχής γενομένης με τα πρόσωπα. Να είστε βέβαιοι ότι οι λοιποί Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν συναίσθηση της επιτακτικής ανάγκης εφαρμογής αλλαγών και προτίθενται, στο σύνολο τους, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου!!!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος Α/Υ Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας Α/Α΄ Γιαρισκάνης Πέτρος

 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στα στελέχη των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας-ΧορτιάτηΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network