Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

“Δικαίωση” αστυνομικής υπηρεσίας της Δ.Α.Θ. μετά από καταγγελία για υποτιθέμενη παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου



.

Αριθμ. πρωτ.:   3/2021                  Θεσσαλονίκη    19 Ιανουαρίου 2021



Θέμα: «“Δικαίωση” αστυνομικής υπηρεσίας της Δ.Α.Θ. μετά από καταγγελία για υποτιθέμενη παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου».

Η Ένωσή μας μετά την αρχειοθέτηση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, της υπόθεσης σχετικά με υποτιθέμενη παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, θεωρεί ηθική, τουλάχιστον, υποχρέωσή της να προβεί στην παρούσα ανακοίνωση.

Ειδικότερα, τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε καταγγελία ότι το περιεχόμενο της κατάθεσης ποδοσφαιριστή του Αρη, για καταγγελλόμενη υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας ενόψει του ντέρμπι Αρης - ΠΑΟΚ, διέρρευσε απευθείας σε τηλεοπτική εκπομπή. Προς διερεύνηση της εν λόγω καταγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε Προκαταρκτική Εξέταση προκειμένου διακριβωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Η εισαγγελική έρευνα απέδειξε ότι κανένα αδίκημα δεν τελέστηκε από την εν λόγω Υπηρεσία, στο αιτιολογικό της δε, φέρεται να τονίζεται πως τα όσα αναφέρει ο ποδοσφαιριστής στην επίμαχη κατάθεση δεν ταυτίζονται με τα όσα μεταδόθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με Εισαγγελική πράξη.

Με αφορμή την αρχειοθέτηση της προαναφερόμενης υπόθεσης, ως Ένωση απευθυνόμαστε προς όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού και καλούμε -στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα- όσους θεωρούν ότι η Ελληνική Αστυνομία δύναται να αποτελέσει το μέσο για την εξυπηρέτηση των όποιων συλλογικών ή μη, συμφερόντων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και σύνεση. Ταυτόχρονα, εάν δεν προτίθενται να συμβάλλουν, υποβοηθώντας το δύσκολο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, όπως πολλοί άλλοι με ευσυνειδησία πράττουν, τουλάχιστον να μην επεμβαίνουν σε αυτό, με κάθε λογής ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Ειδικά η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία Υπηρεσία η οποία, διαχρονικά, με ζήλο και αυταπάρνηση έχει επιδείξει σημαντικό έργο, με επιτυχίες που έχουν οδηγήσει σε πλήθος συλλήψεων και σχηματισμό δικογραφιών, συμβάλλοντας τα μέγιστα, παρά τις όλες αντιξοότητες, στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο με συγκεκριμένες αιτίες, η ρεαλιστική αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί συλλογική προσπάθεια.     

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος




ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network