Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αναφορικά με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων – Δήλωση Ταξιάρχου κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα.

Αριθμ. πρωτ.: 63/2020                  Θεσσαλονίκη 15 Δεκεμβρίου 2020


Θέμα:  «Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αναφορικά με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων – Δήλωση Ταξιάρχου κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα »


Την 22 Νοεμβρίου 2020 δημοσιεύθηκε άρθρο του δημοσιογράφου κ. Βασίλη Λαμπρόπουλου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» με τίτλο: ”Εμφύλιος” της ΕΛ.ΑΣ. στις δικαστικές αίθουσες. Δεκάδες αστυνομικοί κατηγορούν τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ. για βιαιότητες, εκβιασμούς, απειλές, πιέσεις και αλλοιώσεις δικογραφιών, χωρίς η Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει. -Το μεγάλο σκάνδαλο και το εντυπωσιακό παρασκήνιο».

Σε συνέχεια του προαναφερόμενου δημοσιευμένου ρεπορτάζ, τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από ειδησεογραφικά site, αστυνομικού ενδιαφέροντος, η είδηση που αφορά την σύλληψη δύο ανώτερων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Επισήμων από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων για μη υπηρεσιακούς σκοπούς. 

Παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση του Διευθυντή της επίμαχης υπηρεσίας, ήτοι, της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων και προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ, Ταξίαρχου, κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα:

«Για μία ακόμα φορά βλέπουμε δυστυχώς ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ξεφεύγει από τον πραγματικό της ρόλο και την αποστολή της και εργαλειοποιείται, με ανώνυμες καταγγελίες κοινών συκοφαντών, προκειμένου να στηλιτευτούν και να διαπομπευτούν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι είναι τίμιοι και έχουν αδαμάντινο χαρακτήρα.

Όπως στην προκειμένη περίπτωση με αστεία και στημένη υπόθεση, της δήθεν χρήσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων για μη υπηρεσιακούς σκοπούς, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι στις υπηρεσίες ασφαλείας οι αξιωματικοί είναι 24 ώρες το 24ωρο σε υπηρεσία και σε ετοιμότητα και ότι η χρήση του υπηρεσιακού αυτοκίνητου αυτόν τον σκοπό ακριβώς εξυπηρετεί, την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ο προφανής στόχος και σκοπός τους βεβαίως ήταν άλλος, να επηρεάσουν τις επερχόμενες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Χρόνια τώρα έχουμε καταγγείλει ως συνδικαλιστικό κίνημα αυτή την πάγια τακτική που ακολουθείται, χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχουμε εισακουστεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Με αφορμή και την τελευταία υπόθεση, όπου αξιωματικοί υπήρξαν θύματα φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης, σαν κοινοί κακοποιοί, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν θαρραλέες και ριζοσπαστικές αποφάσεις για την εκ βάθρων ανασύσταση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και την αναδιοργάνωσή της.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες είναι οι αστυνομικοί που έχουν κατηγορηθεί από την εν λόγω υπηρεσία.  Διαπομπεύτηκαν και έγιναν βορά και ανθρωποθυσία της δήθεν εξυγίανσης και όταν αθωώθηκαν η μόνη τους αποκατάσταση ήταν και είναι μία τυπική ανακοίνωση του αρχηγείου, χωρίς καμία περεταίρω συνέπεια για κανέναν.

Εν προκειμένω ως πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αλήθεια, χωρίς να υπολογίζω κανένα προσωπικό κόστος, όπως έκανα μέχρι τώρα, γιατί γνωρίζω ότι δε μπορεί να με αγγίξει ουδείς, ύστερα από μία αδαμάντινη, κρυστάλλινη και μακροχρόνια υπηρεσιακή και συνδικαλιστική πορεία».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος


ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας κατά την ξενάγηση του Πρωθυπουργού στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Παράδοση διαγνωστικών τεστΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network