Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο ΚιλκίςΤην Τρίτη, 22/03/2016, πραγματοποιήθηκε από την Ένωσή μας Διοικητικό Συμβούλιο, στην έδρα της Α.Δ. στο Κιλκίς, με αποκλειστικό θέμα την υφιστάμενη κατάσταση στην παραμεθόριο περιοχή της Ειδομένης και τα ανακύπτοντα προβλήματα, αστυνομικής ιδίως φύσεως, από την ανεξέλεγκτη παραμονή στην περιοχή χιλιάδων αλλοδαπών.
Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Θωμάς Σάνδρος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. κ. Αριστείδης Μπαρμπούτης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων & Πολ. Εκδηλώσεων κ. Αθανάσιος ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ, καθώς και Αξιωματικοί της τοπικής Διεύθυνσης.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει και με τα οποία οι συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά. Από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος μίας απρόβλεπτης πιθανής εξέλιξης που ενδεχομένως να έθετε σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, ενώ τονίστηκε η ΑΠΟΥΣΙΑ της πολιτείας, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενός κρατικού φορέα, που θα λειτουργούσε ως συντονιστικό όργανο της διαχείρισης της κρίσης και τη μετακύλιση του προβλήματος από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους φορείς της Πολιτείας στην Αστυνομία.
Επίσης, τονίστηκε ότι οι διοικούντες Αξιωματικοί των Τμημάτων της Δ.Α. Κιλκίς καλούνται παράλληλα με τα καθήκοντα διοίκησης, στον τομέα ευθύνης τους, να εκτελούν υπηρεσία, σε εναλλασσόμενες βάρδιες στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό διοίκησης, για τους διοικούντες και αδυναμία απόκτησης μίας ρεαλιστικής αντίληψης της πραγματικής εικόνας, σε Υπηρεσίες, ορισμένες εξ’ αυτών, ζωτικής σημασίας.
Τέλος, στη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα της υπεραπασχόλησης, ορισμένων δυνάμεων, ιδίως λόγω των μετακινήσεων των διμοιριών, για το οποίο, όσο και για τα λοιπά ζητήματα, τόσο ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος όσο και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής δεσμευτήκαν ότι θα πράξουν, από μέρους τους, ό,τι είναι εφικτό για την επίλυσή τους.
Θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος θα δοθεί με την άμεση και οριστική μεταφορά των αλλοδαπών σε οργανωμένους χώρους, ώστε να σταματήσουν τα διαρκώς αυξανόμενα στην περιοχή προβλήματα.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, αποφασίσθηκε η αγορά, με δαπάνες της Ένωσής μας, ατομικών μέσων υγιεινής (αντισηπτικά υγρά χεριών) που θα διανεμηθούν στους συναδέλφους, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να προταθεί ως αίτημα, με την αρωγή της ομοσπονδίας, η άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Κιλκίς με Ανώτερους Αξιωματικούς (Αστυνόμοι Α’ ή Αστυνομικοί Υποδιευθυντές) καθώς και η ύπαρξη οικονομικής αποζημίωσης για τους Αστυνομικούς, αντίστοιχης με αυτής που λαμβάνουν όσοι αποσπώνται στους νησιωτικούς χώρους υποδοχής.ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ θέσεων, στις παιδικές κατασκηνώσεις στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, για τα παιδιά των μελών της Ένωσής μας - Έναρξη εγγραφών

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο "Χωριό της Ειρήνης"

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας Χορτιάτη - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμούΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network