Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση στήριξης της Δ.Α. Ημαθίας με αφορμή επεισόδια στην πόλη της Βέροιας 


Αριθ. Πρωτ.: 01                         Θεσσαλονίκη 15 Ιανουαρίου 2017


 


ΘΕΜΑ : ‘’ Ανακοίνωση στήριξης της Δ.Α. Ημαθίας με αφορμή επεισόδια στην πόλη της Βέροιας ‘’.


           Το Προεδρείο της Ένωσης μας, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια και τους τραυματισμούς των συναδέλφων, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Βέροιας στις 14/01/2017, με την παρούσα ανακοίνωση, στηρίζει τις ενέργειες της τοπικής ηγεσίας, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων, για την αντιμετώπιση των ταραξιών.


            Είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε τον επαγγελματισμό που επέδειξε τόσο ο Διευθυντής της Δ.Α. Ημαθίας, όσο και το επιτελείο αυτής, αλλά και ο κάθε ένας Αστυνομικός ξεχωριστά. Η τοπική ηγεσία γνωρίζοντας και αξιολογώντας την κατάσταση που θα επικρατούσε στην πόλη, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος της Χρυσής Αυγής, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες από πολύ νωρίς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες Διευθύνσεις και στην Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ., με στόχο την ενίσχυση των υπαρχόντων δυνάμεων. Για μία ακόμη φορά όμως, μία περιφερειακή Υπηρεσία κλήθηκε να ανταπεξέλθει μόνη της, χωρίς την συνδρομή έμπειρων αστυνομικών διμοιριών, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί, καθώς οι δυνάμεις της Δ.Α.Ε.Θ. δεν επαρκούσαν λόγω της απασχόλησης τους σε πολλαπλά αθλητικά γεγονότα στην Θεσσαλονίκη.


Ως προς την χρήση χημικών, για την έκταση της οποίας υπήρξαν επικρίσεις, η σφοδρότητα των επιθέσεων, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό τριών Αστυνομικών, είναι αυτά τα γεγονότα που δίνουν τις απαντήσεις και δικαιολογούν απόλυτα το βαθμό χρήσης τους.


Η Ένωσή μας εύχεται καλή και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους.


Πρόεδρος ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.


Γεν. Γραμματέας ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλ.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας

Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κύριο Κωνσταντίνο Ζέρβα

Συνδιοργάνωση ημερίδας από την Ένωσή μας και την Ε.Α.Υ.Θ. με θέμα το εργασιακό στρες στην Αστυνομία και οι καρδιολογικοί παράγοντες κινδύνου

Επίσκεψη της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος – Παράδοση ηλεκτρονικού υπολογιστήΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2023 mascot network